eur:
387.14
usd:
357.29
bux:
67957.08
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
2017. december 1-jén, a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság csoportbeosztása sorsolásának napján készült kép Edson Arantes do Nascimentóról, közismert nevén Pelé egykori legendás brazil labdarúgóról Moszkvában. A vastagbéldaganattal kezelt, 82 éves futballistát 2022. november 29-én a Sao Pauló-i Albert Einstein kórházba szállították.
Nyitókép: MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko

Az MLSZ támogatja, hogy legyen itthon is Pelé-stadion

A FIFA elnökének javaslatáról azonban a létesítmények tulajdonosai, üzemeltetői dönthetnek.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a világ minden országát meg fogja kérni arra, hogy nevezzenek el egy futballstadiont a december végén, 82 éves korában elhunyt brazil futball-legendáról, Peléről – mondta a szervezet elnöke, Gianni Infantino.

A hvg.hu megkereste a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ), hogy érkezett-e már hivatalosan ilyen kérés, és tervez-e stadiont elnevezni Peléről.

Az MLSZ közölte, hogy Pelé azon sportolók egyike, „akik munkásságukkal, életútjukkal példaként szolgálnak a jövő nemzedékének”, és egyetértenek azzal, hogy az elhunyt brazil focista megérdemelné, hogy „tereket, utcákat vagy stadionokat nevezzenek el róluk”. Ehhez ugyanakkor azt is hozzátette a magyar szövetség, hogy nem az MLSZ hatásköréhez tartozik azt eldönteni, hogy egyes létesítmények viselhetik-e Pelé nevét.

Az MLSZ álláspontja szerint „a magyar sportolók, labdarúgók közül is többen megérdemelnék ezt a megtiszteltetést, például mások mellet, a nemrég elhunyt Mészöly Kálmán”.

Brazíliában 2021-ben egyszer már felmerült az ötlet, hogy a riói Maracana stadiont Peléről nevezzék el, akkor azonban az állam kormányzója megvétózta az elképzelést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×