eur:
394.43
usd:
370.2
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Babos Tímea az ukrán Katyerina Baindl ellen játszott mérkőzésen a salakpályás budapesti női WTA tenisztorna első fordulójában a Római Teniszakadémián 2022. július 11-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Babos Tímeáék győzelemmel lendültek át 2023-ba

A magyar teniszező Kristina Mladenoviccsal az oldalán győzött adelaide-i női tenisztornán. Bondár Anna egyesben kiesett.

Babos Tímea Kristina Mladenoviccsal az oldalán a legjobb 16 közé jutott párosban a 826,8 ezer dollár (310 millió forint) összdíjazású adelaide-i női tenisztornán.

A kétszeres WTA-világbajnok és négyszeres Grand Slam-győztes magyar, francia kettős nagyon könnyedén, mindössze 46 perc alatt győzött le egy amerikai, orosz duót. Babosék következő ellenfele az Asia Muhammad, Taylor Townsend hatodik helyen kiemelt amerikai páros lesz.

A világranglistán 77. helyezett Bondár az egyes selejtező sikerrel vett első fordulóját, az olasz Jasmine Paolini legyőzését követően két szettben, bő egyórás mérkőzésen kikapott a kvalifikáció első kiemeltjétől, az ukrán Anhelina Kalininától (39.). Párosban ugyanakkor még érdekelt: a georgiai Okszana Kalasnyikovával szerepel együtt és a nyolcaddöntőért a Lidzija Marozava, Arina Szabalenka fehérorosz kettőssel mérkőzik majd meg.

Eredmények

páros, 1. forduló (a 16 közé jutásért)

Babos, Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia)-Alison Riske-Amritraj, Anzselina Gabujeva (amerikai, orosz) 6:1, 6:0

egyes, selejtező, 2. forduló (a főtáblára jutásért)

Anhelina Kalinina (ukrán, 1.)-Bondár Anna 6:1, 6:1

egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért)

Andreescu (kanadai)-Muguruza (spanyol) 0:6, 7:6 (7-3), 6:1

Kanepi (észt)-Szasznovics (fehérorosz) 4:6, 6:1, 6:4

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×