eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
PARIS, FRANCE - NOVEMBER 10: A close-up at the PARIS 2024 logo for the Paris 2024 Summer Olympic and Paralympic Games on November 10, 2022 in Paris, France. (Photo by Marc Piasecki/Getty Images)
Nyitókép: Getty Images/ Marc Piasecki

Gyulay Zsolt: elképesztő sűrű év lesz 2023

A 2024-es párizsi olimpián akár 210 fős is lehet a magyar küldöttség a MOB elnöke szerint, de ehhez barúros kvalifikácira lenne szükség, különösen a csapatsportokban.

Minden sportágban más a kvalifikációs rendszer, de nekünk fel kellett készülni. Leültünk az összes olimpiai sportág, szakma képviselőivel. Csináltunk egy prognózist ezzel kapcsolatban, és azt kell mondjam, hogy nagyon nagy a szórás – mondta az InfoRádiónak Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

Egyelőre látszik, hogy 115 és 210 közötti kvótaszám elérhető, de nagyon sok függ a csapatoktól. Szerinte a kézilabdával nem állunk jól, "de maradt még esély". Ebben a Magyar Olimpiai Bizottság csak prognózist tud elkészíteni.

A MOB elnöke szerint a magyar vízilabdázók a kijutás tekintetében jól állnak, egyéni sportágakban pedig mindenki küzd a kvalifikációért. Az olimpián 11 ezer helyett 10 500 sportoló vehet részt, és egy-két kulcssportágunkban jelentősen csökkent a résztvevők száma. "Ettől függetlenül mindenkinek alkalmazkodnia kell" – mondta, majd megjegyezte, sport tekintetében

a 2023-as év elképesztő sűrű lesz.

Lesz négy multisporteseményünk ifjúsági- és felnőtt szinten, és megtartják az Európa Játékokat Krakkóban, ahova nagyobb magyar csapat megy, mint a párizsi olimpiára. Ez több sportágban az Európa-bajnokság is, és valamelyest az olimpia felmérője, kvótaszerzési lehetőség. A versenyen egy csaknem 150 fős csapat vesz részt magyar színekben.

"A magyar sportnak kulcskérdés, hogy hány kvótát tudunk szerezni Párizsra, mert azt már előre látjuk, hogy ez egy fantasztikus olimpia lesz" – mondta a Gyulay Zsolt, a MOB elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×