eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Chijindu Ujah, brit sprinter, brit atléta, olimpiai ezüst érmes.
Nyitókép: Wikipédia

Huszonkét hónapot kapott a doppingoló sprinter

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség doppingügyekkel foglalkozó szervezete, az AIU, 22 hónapra eltiltotta Chijindu Ujah brit sprintert,

A vágtázó a tokiói olimpia férfi 4x100 méteres váltófutó döntőjét követően akadt fenn a doppingvizsgálaton.

Szervezetében a szelektív androgénreceptor-modulátorok (SARM) közé tartozó, Ostarine és S-23 nevű tiltott anyagokat találták az ellenőrök, aminek hatása az anabolikus szteroidokéhoz hasonló. Ujah versenyengedélyét már hat nappal a tokiói döntő után felfüggesztették, tavaly szeptemberben pedig a B-próba eredménye is igazolta az első vizsgálatét.

Az Ujah, Zharnel Hughes, Richard Kilty és Nethaneel Mitchell-Blake összeállítású brit staféta a második helyen ért célba, a csapatot azonban idén februárban megfosztották ezüstérmétől, miután a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) helybenhagyta a sprinter doppingvétségét.

A sportoló ügye ugyanakkor egészen hétfőig nem zárult le, most viszont az AIU közölte, hogy 22 hónapra tiltja el. A büntetés 2021. augusztus 6-tól 2023. június 5-ig van érvényben.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×