eur:
393.62
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A győztes Milák Kristóf (j) és a második helyezett Márton Richárd a férfi 200 méteres pillangóúszás döntője után a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 16-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Eb-arannyal zárt Milák Kristóf Rómában

Edzéstársa, Márton Richárd előtt lett fő számában, 200 m pillangón Európa-bajnok a világcsúcstartó olimpiai és világbajnok úszó.

Milák Kristóf arany-, Márton Richárd, edzéstársa ezüstérmet szerzett 200 m pillangón a Rómában zajló úszó-Eb-n. A toronymagas esélyes világcsúcstartó mögött sokáig úgy tűnt, a honvédos társ legfeljebb bronzban reménykedhet, ám az utolsó 50 méteren "ledobta a horgonyt" az olasz Alberto Razzetti, Márton (1:54,78) pedig felbátorodott, és Milák (1:52,01) mögött másodikként ért vissza a rajtkő alá.

Milák önmaga harmadik, a magyar küldöttség negyedik aranyát nyerte az olasz fővárosban. Korábban a 4x200 méteres gyorsváltó záróembereként, illetve 100 méter pillangón diadalmaskodott, emellett pedig 100 méter gyorson, illetve a 4x100 méteres gyorsváltó tagjaként szerzett egy-egy ezüstöt.

Milák Kristóf (M4 Sport): - Ez volt a terv, kicsit okoskodunk, taktikázunk a középdöntőben. Az utolsó forduló előtt még aggódtam, mert Ricsi nem volt sehol, engem jobban érdekelt, hogy a Ricsit behúzzuk. 14. vízbe ugrásom volt az Eb-n, szerintem elég volt.

Márton Richárd (M4 Sport): - Honvéd 1.-2., Magyarország 1.-2., ezért jöttünk. Első felnőtt érmem világversenyen.

200 m női vegyesen Hosszú Katinka és Sebestyén Dalma volt érdekelt, a szám korábbi olimpiai bajnokának ezúttal a 8. hellyel kellett megelégednie, Sebestyén Dalma 7. lett.

Sebestyén Dalma (M4 Sport): - Semmit nem hagytam az úszásomban, nagyon elfáradtam, próbáltam magamra figyelni, csalódott vagyok azért, erre tettem fel mindent, a 200 pillangóról visszaléptem, köszönöm a drukkolást, nagyon sokat jelent nekem.

50 m gyorson Szabó Szebasztián számára a középdöntő jelentette a végállomást, a szélső pályák egyikéről csak a 7. helyet érte el futamában, összességében a 14. helyen zárt.

Hosszú Katinka később 200 m pillangón is érdeket volt, de futamában csak 6. helyen végzett, míg a vele egy középdöntőben szereplő Jakabos Zsuzsanna a harmadikon. A döntőbe 6. helyen került be Jakabos, Hosszú 13.-ként zárt.

Hosszú Katinka (M4 Sport): - Nem tudom, mennyivel lett volna jobb, ha nem úszom délelőtt. Így jött ki. A vb gyors felkészülése után a formát próbáltuk tartani, ami ráadásul nem is volt az igazi. A fiatalok nálunk, magyaroknál nagyon jól úsztak. A mai napra én már nagyon elfáradtam...

A keddi program hajrájában Kós Hubert volt érdekelt 200 vegyesen, középdöntőjében nagy csatában első helyen zárt, ezzel bejutott a szerdai döntőbe. (Időeredménye alapján a 2. legjobb a mezőnyben a portugál Lopes mögött.)

100 férfi háton Kovács Benedeknek viszont nem sikerült a döntőbe jutás.

A programot a 4x200 m mix vegyesváltó (Márton Richárd, Mészáros Dániel, Pádár Nikolett, Ábrahám Lilla) zárta, amelyben a magyar csapat is érdekelt volt, 4. helyen zárt.

Milák Kristóf napzáró nyilatkozata (M4 Sport): - Szerettem volna nem egyedül állni a dobogó tetején, ezért hívtam fel Márton Richárdot. Amit én tapasztalok, az az elmúlt jó pár évre igaz: amikor augusztus végén kell úszni, akkor a magyarok nagyon jól teljesítenek, mások pedig ilyenkor a legfáradtabbak. Arra fogok készülni, hogy minél jobban elbírjam azokat a számokat, amelyekben elindulok. Még nem tudom, mi a párizsi olimpia menetrendje, de nekem is át kell szerveznem egy-két dolgot, de először is hazamenni Rómából.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×