eur:
395.48
usd:
366.78
bux:
65434.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Szilágyi Áron a georgiai Szandro Bazadze elleni asszójában, a kairói vívó-világbajnokság férfi kard egyéni elődöntőjében 2022. július 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Hoszam

Szilágyi Áron: ez pályafutásom egyik csúcsa

Nem sokat pihen a vb-ről két éremmel hazatérő kardozó.

Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardozó pályafutása egyik csúcsának nevezte, hogy a még zajló kairói vívóvilágbajnokságon egyéniben végre meglett az aranyérme, amelyet a csapatban szerzett ezüstéremmel egészített ki.

Szilágyi Áron hazaérkezését követően a repülőtéren a közmédiának elmondta: izgalmas világbajnokság van mögötte a maga "hullámhegyeivel és hullámvölgyeivel", az pedig büszkeséggel tölti el, hogy az egyéniben és csapatban elért eredményeit összeadva pályafutása legeredményesebb vb-je volt a kairói.

"Egy régóta áhított célom jött össze azzal, hogy megnyertem ezt a világbajnokságot, és egyéni világbajnok is lettem az olimpiai címeim mellett. Úgy érzem, hogy ez pályafutásom egyik csúcsa. Annak pedig kifejezetten örülök, hogy a csapattal ismét fel tudtunk állni a dobogóra" - utalt a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András társaként megszerzett második helyre.

Kiemelte: a felkészülés során végig azt érezte, hogy a vb-n jól szerepelhet, kijöhet a lépés, most meglehet végre számára a régen várt aranyérem, így a kairói útnak úgy vágott neki, hogy nagyon éhes a sikerre.

A 32 éves vívó hozzátette: nem érzi, hogy a győzelmekkel megcsappant volna a motivációja, sőt, ezzel kapcsolatban "egyre éhesebbnek" érzi magát. A közeljövőt illetően megemlítette, előbb rövid, egy-két hetes pihenő vár rá, mielőtt újra nekikezd a munkának, a felkészülésnek, hogy a következő szezonban is hasonlóan sikeres legyen. Tervei szerint szeptemberben már a vívó jellegű edzéseket is elkezdi, majd novemberben, valamint decemberben nemzetközi versenyen tervez pástra lépni.

Decsi András vezetőedző hangsúlyozta, nagyszerű érzés ilyen eredményes vb-t maguk mögött tudni, ami a jól sikerült szezon megkoronázása volt. A szakember emlékeztett: június közepén, Antalyában ugyanez a csapat Európa-bajnokságot nyert.

"Fantasztikus szezont futottak a fiúk, és közel voltak ahhoz, hogy tökéletes legyen a befejezés. A csapatban szerzett ezüstéremmel nem lett százszázalékos a mutatónk, de azért nincs okunk szomorkodásra" - nyilatkozta.

A szakember hozzátette: nagyon bízik abban, hogy a párizsi olimpián összejön majd az általuk nagyon várt magyar - dél-koreai döntő, és ott vissza tudnak vágni az ázsiaiaknak a kairói fináléban elszenvedett vereségért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×