eur:
395.75
usd:
372
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Az ausztrál Bridget Leeson-Smith (b, elöl) és Rybanska Natasa (j) a vizes világbajnokság női vízilabda tornájának negyeddöntőjében játszott Ausztrália - Magyarország mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 28-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Magyarország-Ausztrália 7-6 - jöhet a vb-elődöntő

Ausztrália válogatottjával negyeddöntőzött a vizes-vb vízilabdatornáján a női válogatott.

A magyar női vízilabda-válogatott Ausztrália elleni vb-negyeddöntője előtt derült ki, hogy Bíró Attila csapata győzelem esetén a görögöket verő Hollandia ellen elődöntőzhet.

Hogy ez felvillanyozta-e a csaknem telt ház előtt küzdő magyar hölgyeket vagy épp görcsölte, az viszont a kedd este 9-kor kezdődött összecsapáson derült ki.

1. negyed

Vályi Vanda hozta el a labdát az első ráúszásnál, mégis az ausztrálok szerezték meg a vezetést a nyitó negyed elején (0-1). Aztán magyar emberelőny, amely Keszthelyi Rita kapufáján ért véget. Ekkor még nem történt meg az egyenlítés, de Vályi és Keszthelyi megúszása után utóbbi kiegyenlített - üres kapura (1-1). Az ausztrálok aztán elrontottak egy emberelőnyt, majd a magyar emberelőny is kimaradt, némileg kapkodóvá vált a játék, nagy tempó mellett. Az újabb magyar emberelőnyt Gurisatti Gréta pattintós gólja váltotta először magyar gólelőnyre is a negyed derekán. 2-1. Garda Krisztina vállalkozik aztán, de jött egy ausztrál ellentámadás, méghozzá eredménnyel... 2-2.

Magyari Alda szép védése után újra támadhattunk volna, de induláskor látványosan szabálytalankodott az egyik magyar hölgy, így Ausztrália visszakapta a labdát, Halligan révén pedig vissza is vette a vezetést a "vendég" csapat. 2-3. Keszthelyi Rita aztán hiába ejtett, Magyari Aldára hátul megint szükség volt. Elöl kimaradt megint egy magyar emberelőny, ezúttal azonban az ausztrálok szabálytalankodtak a felúszásnál, így egy perccel a negyed vége előtt újra jöhetett egy magyar előny - és egy kapufa Keszthelyitől.

2. negyed

Vályi Vanda elhozta a labdát másodszor is (mint mindig), de percekig nem volt eredményes egyik csapat sem - 80 százalékosra nőtt ekkor az ausztrál kapus Palm védési hatékonysága (8/10).

Két és fél perccel a negyed vége előtt Bíró Attila időt is kért az egyenlítésért, aminek az lett a vége, hogy egy kettős emberelőnyt is ki bírt hagyni a magyar csapat.

Másfél perccel a félidő vége előtt aztán Faragó Kamilla szemét dicsérte egy nagy figura, így Keszthelyi Rita üres kapura egyenlíthetett - 3-3.

Magyari Alda újabb védése után újra a vezetésért támadhattunk, de Garda Krisztina pontatlan lövése után emberhátrányba is kerültünk, Ausztrália pedig időt kért.

Kapott gól nélkül hozta le a magyar válogatott a második negyedet, de minden kezdődik elölről.

3. negyed

Vályi Vanda a szokásoknak megfelelően újra elhozta a labdát, de ebből ismét nem született magyar gól a második félidő nyitányán - csak egy-két kapufa itt is, ott is.

Vályi Vanda a negyed harmadára emberelőnyben szerezte vissza a vezetést a fordulatos, de gólszegény mérkőzésen - a kezek között (4-3). Ausztrália aztán harmadszor is kapufán fejezte be a támadását, míg magyar oldalon újra és újra kontrát fújtak a játékvezetők. Egyszer épp akkor, amikor Keszthelyi Rita ismét betalált... Parkes aztán hiába lőné be az ötödiket, centercsavarja előtt víz alá vitte a labdát. Ausztrália közben rendre rövid, gyors támadásokkal operált, de ezek sem voltak sikeresek. Rybanska Natasa viszont emberelőnyből, centerben igen, leheletfinoman pöccintett Palm hálójába, először vezettünk kettővel. (5-3)

Magyari Alda ekkorra már megelőzte védési hatékonyságban Palmot, de Keszthelyi Rita a negyed végén már nem volt elég szerencsés. Két negyed kapott gól nélkül...

4. negyed

Vályi Vanda elvesztette a ráúszást a negyedik negyedben, majd lőttek az ausztrálok egy kapufát, és büntetőből szépítettek is Halligan révén (5-4).

Ezután a magyar válogatott kapkodott el egy támadást - vagy védett nagyszerűen Palm -, de hátul működött Rybanska-retesz. És ugyanő kapufás gólt lőtt emberelőnyből! 6-4, demoralizáló volt.

Hátul aztán megint érkezett két gyors ausztrál kapufa - Magyari Alda mellett ki is kell centizni... -, de a támadásbeli hiányosságok izgalmassá tették az utolsó négy percet. Főként úgy, hogy Abby Andrews kettős emberelőnyből gólt szerzett (6-5).

Kisvártatva szétlőtte Palm kezét és arcát a támadó alakzat, de többször is támadott Ausztrália az egyenlítésért...

2 perccel a vége előtt kért időt az ausztrál mester, hogy meglegyen a vágyott egyenlítés, de a magyar zóna leolvasta az ausztrál labdajáratást.

Bő egy perccel a vége előtt egy kiharcolt emberelőnyből Keszthelyi Rita aztán megszerezte a harmadik gólját (7-5). Talpon a Hajós népe!

Ausztrália még meglőtte "ezredik" kapufáját is, innentől pedig az volt a feladat, hogy a válogatott vigyázzon a labdára - Bíró Attila pedig időt kért az utolsó percben.

A legvégén némi labdázgatás után Ausztráliának volt 25 másodperce, hogy kezdjen valamit, egy gólt gyorsan be is rámoltak (7-6), de Leimeter Dóra kezében jár le a meccsidő.

Magyarország 7-6-ra győzött, és Hollandiával elődöntőzik a vb-n.

Szerdán a férfiakon a sor Olaszország ellen a legjobb 8 között.

(A mérkőzés derekán 18 percen át nem kapott gólt a magyar válogatott.)

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Nemcsak a forint szenvedte meg az amerikai inflációs kilátások változását, a korábban globális menedékdevizának számító japán jen 34 éves mélypontra gyengült a dollárral szemben. A gyengülés nem belföldi tényezőknek köszönhető, de ez nem jelenti azt, hogy a japán jegybank jövő heti kamatdöntő ülésen ne tudna tenni a jen védelmében. Csakhogy a Bank of Japan most mással van elfoglalva: azzal, hogy kirángassa az országot az őket évtizedek óta sújtó stagnálásból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×