eur:
393.84
usd:
369.05
bux:
65814.5
2024. április 23. kedd Béla
LONDON, ENGLAND - APRIL 24:  Christian Pulisic of Chelsea celebrates after scoring their first goal during the Premier League match between Chelsea and West Ham United at Stamford Bridge on April 24, 2022 in London, England. (Photo by Ryan Pierse/Getty Images)
Nyitókép: Ryan Pierse/Getty Images

Megvan a Chelsea új tulajdonosa

Az amerikai Todd Boehly vezette konzorcium a befutó.

Megvan a megállapodás a Chelsea tulajdonosváltásáról. A Todd Boehly vezette befektetői csoport összesen 4,25 milliárd fontot (1890 milliárd forint) fizet a BL-ben címvédő angol futballklubért. Az összegből 2,5 milliárd fontért vásárolják meg az egyesület részvényeit, ezt egy befagyasztott bankszámlán helyezik el, és a pénzt jótékony célra fordítják, az eddigi tulajdonos, Roman Abramovics ígéretének megfelelően. Ezen felül 1,75 milliárd fontos befektetést vállaltak a klubban, benne a stadionnal, az akadémiával és a női csapattal.

A klub hivatalos oldalán megjelent közlemény szerint az eladás május végével zárulhat le. Szükség van hozzá a brit kormány, valamint az angol futballszövetség és a Premier League jóváhagyására.

A konzorcium "arca" Todd Boehly amerikai üzletember, akinek számos területen vannak érdekeltségei, az ingatlanpiactól a médiáig. Résztulajdonos a Los Angeles Dodgers baseballcsapatban és a Los Angeles Lakers kosárcsapatban. A befektetői csoprt tagja Mark Walter és a svájci milliárdos, Hansjörg Wyss.

Roman Abramovicsnak azért kell megválnia a Chelsea-től, mert a brit kormány szankciókat hozott ellene, befagyasztotta vagyonát is, a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel való kapcsolata miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×