eur:
392.93
usd:
366.33
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Cavan Images/Getty Images

Doppingdoktorok kaptak végleges eltiltást

Az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA) négy orvosnőt örökre eltiltott hivatásának gyakorlásától, mivel bebizonyosodott, hogy nem megengedett módszerekkel és gyógyszerekkel segítettek versenyzőknek a jobb eredmények elérésében.

Valamennyien a csuvasföldi egészségügyi minisztérium sportorvosi központjában dolgoztak, és a RUSADA közleménye szerint vétkesnek találták őket "a sportban tiltott módszer felírásának és alkalmazásának eseteiben", s különböző gyógyszereket intravénás infúzióval juttattak be sportolók szervezetébe "a megállapított megengedett határértéket meghaladó mennyiségben".

A most lezárult vizsgálatot még 2017 júniusában indították, és a friss döntés szerint 70 sportolónál látták igazoltnak, hogy esetükben a doppingszabályokat felrúgó tiltott módszerrel éltek. A jelentés nem tért ki rá, hogy milyen sportágak képviselőiről van szó, azt viszont közölték, hogy az örökre száműzött négy orvos mellett számos sportolót hosszabb-rövidebb időre eltiltottak a versenyzéstől. A legsúlyosabb fegyelmi ítélet szerint 12 versenyzőt zártak ki a sportból két esztendőre szólóan.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×