eur:
394.03
usd:
368.72
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa ünnepel, miután büntetőből lőtt gólt a labdarúgó Bajnokok Ligája A csoportjának negyedik fordulójában játszott RB Leipzig - Paris Saint-Germain mérkőzésen Lipcsében 2021. november 3-án. A találkozó 2-2-es döntetlennel zárult.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Szoboszlaival, Bollával és Schäferrel is elégedett a menedzser

Esterházy Mátyás, a válogatott Bolla Bendegúz, Schäfer András és Szoboszlai Dominik ügynöke elégedett mindhárom labdarúgó eddig nyújtott teljesítményével, szerinte jó helyen vannak aktuális csapatukban.

A menedzser az M1 aktuális csatornának elmondta: Bolla esetében remek visszaigazolás, hogy rögtön az első külföldi évében beilleszkedett a Grasshoppersbe. "Meglátjuk, hogy mi a következő lépés, de ha még egy évet játszik Svájcban, az is tökéletes" - mondta. A menedzser kiemelte: Bolláról rendszeresen kap pozitív visszajelzéseket a Wolverhamptontól - amely tavaly júliusban szerződtette, majd kölcsönadta a svájci együttesnek. "Azzal még nem foglalkozunk, hogy a következő idényben a Premier League-ben szerepelhet. Ő és én is úgy látom, hogy ennek még nem jött el az ideje."

A Bundesligában szereplő Szoboszlai Dominikkal kapcsolatban emlékeztetett rá, hogy statisztikai mutatói önmagukért beszélnek - több mint 1900 percet töltött pályán az idényben, tíz gólnál, valamint nyolc gólpassznál tart -, és miután csapata döntős a Német Kupában, a bajnokság hajrájában a Bajnokok Ligája-részvételért és az éremért van versenyben, míg az Európa-ligában elődöntős, a nyolc hónapos sérülésből visszatért középpályás szezonját reálisnak értékeli, azzal ugyanúgy elégedett, mint a hozzáállásával.

"Kevés magyar játékos van, aki ilyen célokért küzdhet, jelenleg pont három, a lipcseiek" - utalt Szoboszlai magyar válogatott csapattársaira, Gulácsi Péterre és Willi Orbánra. Kiemelte: Szoboszlai esetében is van esély a klubváltásra, hiszen "óriási potenciál", fejlődési lehetőség van még benne, jelenleg azonban nem gondolkodnak arról, hogy "máshol kellene futballoznia."

Schäfer Andrásról elmondta: amikor a téli átigazolási időszakban az Union Berlint választották, pontosan tisztában voltak azzal, hogy miként próbálják majd felépíteni őt a klubnál. "Az történik, amiben annak idején az edzővel és a sportigazgatóval maradtunk, egyre több játéklehetőséget kap. Esetében is az irány, ami leginkább fontos, és azzal én teljesen elégedett vagyok, miként az érintett is" - mondta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×