eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A brazil Gabriel Jesus ünnepli gólját a Csehország - Brazília barátságos labdarúgó-mérkőzésen Prágában 2019. március 26-án. A brazil válogatott 3-1-re győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Gabriel Jesus lehet a City nagy fegyvere

Az elmúlt években kétszer találkozott egymással a Manchester City és a Real Madrid a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában. A 2016-os elődöntőből a spanyolok, a 2020-as nyolcaddöntőből, méghozzá kettős győzelemmel, az angolok mentek tovább.

A két évvel ezelőtti párharcnak a brazil Gabriel Jesus volt az egyik főszereplője, aki mindkét mérkőzésen gólt szerzett. Kiváló formában van, szombaton négy gólt szerzett a Watford elleni bajnoki mérkőzésen, s várhatóan marad is a kezdő csapatban. A feladat óriási: a Manchester City története során először jutna két egymást követő évben is a BL-döntőbe.

Ugyanakkor a menedzser, Pep Guardiola egyenesen rekorder: három különböző klubbal, a Barcelonával, a Bayern Münchennel és a Manchester Cityvel, a mostanit is beleszámítva, összesen kilencedik évben jutott csapatával az elődöntőbe, ezzel rekorder, még José Mourinhót és Carlo Ancelottit is megelőzi.

Ami a City összeállítását illeti, miután Joao Cancelo eltiltott, Kyle Walke és John Stones pedig sérült, az Ederson – Ake, Laporte, Rúben Dias, Zincsenko – Rodri, Bernardo Silva, De Bruyne – Foden, Gabriel Jesus, Sterling tizenegy kezdhet, de azért jegyezzük meg, akadnak olyan orgánumok, mint például a Times, amelyekben nem a brazil középcsatár, hanem Mahrez a harmadik csatár.

A Real Madridnál Casemiro játékára kevés az esély, a Marca szerint a Courtois – Daniel Carvajal, Éder Militao, Alaba, Mendy – Fede Valverde, Modric, Kroos – Rodrygo, Benzema, Vinicius tizenegy kezdhet. Ez kevésbé védekező, mint amivel Ancelotti a Stamford Bridge-en, a Chelsea ellen kezdett, de hát Casemiro kidőlt a sorból.

A mérkőzés 21 órakor kezdődik, az M4 Sport közvetíti.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×