eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A trófea a 2019-2020-as labdarúgó Bajnokok Ligája csapatbeosztásának sorsolásán az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA nyoni székházában 2019. augusztus 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Salvatore Di Nolfi

Négy gólt kapott, de maradt esélye a Real Madridnak a BL-elődöntőben

A Manchester City 4-3-ra verte a Real Madridot a labdarúgó Bajnokok Ligája 2022-es első elődöntőjének első mérkőzésén. A visszavágót jövő szerdán rendezik a Bernabéuban.

A vendég Real Madrid az előre valószínűsített összeállításban kezd az Etihad Stadionban, ahol egyébként még soha nem nyertek a „fehérek”: Courtois – Daniel Carvajal, Éder Militao, Alaba, Mendy – Valverde, Modric, Kroos – Rodrygo, Benzema, Vinícius Júnior.

A Manchester Citynél mégis felépült John Stones, így ő játszik, a holland Aké nem. Raheem Sterling kimaradt, Rijad Mahrez játszik elől Phil Foden és Gabriel Jesus mellett: Éderson – Stones, Laporte, Rúben Dias, Zincsenko – Bernardo Silva, Rodri, De Bruyne – Mahrez, Gabriel Jesus, Foden.

A második percben, sőt, a 100. másodpercben vezetést szerzett a City, Mahrez elindult a jobbszélső helyéről befelé, pontosa emelt középre, s a Carvajalról leváló De Bruyne nyolc méterről a kapuba fejelte a labdát. Manchester City–Real Madrid 1-0.

Még csak 11 perc telt el, de már kétgólos előnyben a City, következésképpen kétgólos hátrányban a Madrid. Foden beadása után ezúttal David Alaba nem volt középen elég határozott, a labda ott maradt Gabriel Jesus előtt, aki hat méterről higgadtan a hálóba helyezett. Manchester City–Real Madrid 2-0.

A huszadik percben járunk, vitathatatlanul a City uralja a játékot, a második gól óta is. A Madrid védői nagyon bizonytalanok.

Rúben Dias lábáról a saját kapujánál a kapufára pattant a labda, de előtte már leshelyzetet állapított meg Kovács István játékvezető. A másik oldalon Kevin de Bruynével nem ütköztek elég keményen a védők, Mahrez elé került a labda, az algériai csatár azonban az oldalhálóba lőtt.

A 29. percben kontrázott kivételesen a City, Foden a kapu mellé lőtt. Nagy helyzet volt.

A 30. perc hozta az eddigi legnagyobb Real Madrid-helyzetet, Karim Benzema beadása után David ALaba alig valamivel a bal kapufa mellé csúsztatta a labdát.

A 33. percben Ferland Mendy pontos beadása után a Zincsenkót megelőző Karim Benzema 14 méterről a kapu bal oldalába lőtte a labdát, ami a kapufát is érintette belülről. Manchester City–Real Madrid 2-1.

Stones mégsem egészséges, nem bírja tovább, Fernandinho állt be a helyére. Nem lesz könnyű dolga, ha Viníciusszal kell versenyt futni.

Letelt az első 45 perc, félidő.

Majdnem góllal kezdődött a második félidő is, a 47. percben Mahrez kiugrott, okosan eltekerte a labdát Courtois mellett, de a labda kipattant a jobb kapufáról, Igaz, éppen Foden elé, aki szintén lőtt, de Carvajalt találta telibe.

Az 52. percben ismét kétgólos előnybe került a Manchester City, Fernardinho labdaszerfzése, majd beadása után Phil Foden hat méterről, Daniel Carvajalt megelőzve, a kapuba fejelte a labdát. Manchester City–Real Madrid 3-1.

Ezért emlegettük azt, hogy gondja támadhat Fernandinhónak. Vinícius becsapta, végigrohant a labdával a balszélen és könnyedén a kapuba passzolta a labdát, Manchester City–Real Madrid 3-2.

Lassan a második félidő közepén járunk, percek óta nem akadt helyzet, de bármikor, bármiből lehet.

Zincsenko beadásába Laporte szinte belebotlot, nem volt eléggé erős, Courtois védett.

Az ukrán balhátvéd átesett védőjén, Kovács István továbbengedte a játékot, Bernardo Silva pedig a tizenhatoson belülről, de nagyon éles szögből, óriási gólt rúgott a rövid felső sarokba. Manchester City–Real Madrid 4-2.

Újabb City-helyzet: Mahrez lőtte a labdát keresztbe a kapu előtt.

Modric helyére beállt Dani Ceballos. A horvát középpályás utolsó labdaérintése egy 17 méteres lapos lövés volt, Éderson követte a labda útját.

A Man City tizenhatosán belül Benzema és Laporte csatájában a védő kezére pattant a labda, Kovács István büntetőt ígért. A francia csatár „bepanenkázta” a tizenegyest, az utóbbi napokban ugyan kihagyott három tizenegyest is, de ezúttal nagyon magabiztos volt. Manchester City–Real Madrid 4-3.

Vége a mérkőzésnek, hiába játszott jobban a City a mérkőzés egészét tekintve, csak egygólos előnyt szerzett a visszavágóra.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×