eur:
393.99
usd:
369.5
bux:
65731.52
2024. április 23. kedd Béla
TURIN, ITALY - NOVEMBER 27: Marton Fucsovics of Hungary serves against Alex de Minaur of Australia during the Davis Cup Finals group match between Australia and Hungary at Pala Alpitour on November 27, 2021 in Turin, Italy. (Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)
Nyitókép: Jonathan Moscrop/Getty Images

Fucsovics Márton nagyot küzdött Barcelonában

A nyolcaddöntőben búcsúzott a 2,66 millió euró (1 milliárd forint) összdíjazású barcelonai salakpályás férfi tenisztornán.

A világranglistán 53. magyar játékosra a negyedik kiemelt Cameron Norrie (10.) várt. Eredetileg csütörtökön mérkőztek volna, de a folyamatos esőzés miatt csúszott a program a Real Club de Tenis Barcelona 1899-ben. Így a győztesre ma még egy meccs vár.

A brit Norrie mindhárom korábbi meccsükön legyőzte a 30 éves nyíregyházi teniszezőt. Legutóbb, tavaly októberben 7:6, 6:1-re nyert a bécsi fedett pályás versenyen.

A negyedik csatában 4:4-ig Fucsovicsnak kellett két bréklabdát hárítania, ettől eltekintve stabil adogatójátékok követték egymást. Ekkor viszont a Johannesburgban született és Új-Zélandon felnőtt ellenfél - aki főként kemény pályán remekel - néhány rontott ütéssel elbukta az adogatását, így 5:4-nél a magyar a szettért szervált. Maratoni gém következett, amely 33 labdamenetet hozott, Fucsovicsnak nyolc játszmalabdája volt, de egyikkel sem tudott élni, még cselesen alulról ütött adogatással sem. A 26 éves Norrie visszabrékelt, 6:5-re fordított, majd egy újabb brékkel megnyerte az 1 óra 14 perces szettet.

A folytatás ugyanúgy kiegyenlített küzdelmet hozott és elsőként ismét Fucsovics jutott brékelőnyhöz. Ezúttal 5:4-nél fogadóként volt játszmalabdája, de nem élt vele, majd kiszerválni sem tudta a szettet. A rövidítés nagyon rosszul kezdődött, mert Norrie 3-0-ra elhúzott, azonban a magyar játékos nem adta fel, 6-4-re fordított, viszont a játszmalabdáknál ismét megremegett a keze. A drámai végjátékban Fucsovics további két lehetőséget hagyott kihasználatlanul, míg Norrie egy meccslabdát, végül Fucsovics bírta jobban idegekkel a rövidítés befejezését.

A harmadik játszma is végig szoros volt, 4:4-ig fej fej mellett haladtak a felek, ekkor Norrie-nak sikerült fogadóként nyernie, majd kiszerválta a mérkőzést, amely 3 óra 25 percig tartott.

Nyolcaddöntő:

Cameron Norrie (brit, 4.)-Fucsovics Márton 7:5, 6:7 (9-11), 6:4

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×