eur:
394.07
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
José Mourinho, a Tottenham Hotspur vezetőedzője a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjébe jutásért az osztrák Wolfsberger AC ellen játszott mérkőzés előtt a Puskás Arénában 2021. február 18-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

José Mourinho rekordja

Rekordot döntött edzőként José Mourinho az által, hogy olasz csapata, az AS Roma a legjobb négy közé jutott, összesítésben 5-2-vel elbúcsúztatva a norvég Bodö/Glimt együttesét a labdarúgó Konferencia-liga negyeddöntőjében.

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) szombaton közzétett elemzése szerint a portugál tréner a csütörtöki siker nyomán az európai kupákban 11-edszer került be aktuális gárdájával a legjobb négy közé.

Korábban - rajta kívül - Alex Ferguson és Jupp Heynckes volt képes 10-szer elvezetni együtteseit az elődöntőig a kontinentális sorozatokban.

Mourinho hat különböző klubcsapattal érte el az új csúcsot, ráadásul úgy, hogy közben megtartotta százszázalékos mérlegét, amennyiben 11-ből 11. alkalommal jutott túl eredményesen a negyeddöntős akadályon. Döntőt négyszer vívhattak csapatai, és mind a négy fináléban a portugál szakvezető irányította gárda diadalmaskodott.

A rekorder Mourinho kupaelődöntős statisztikája az IFFHS kimutatása szerint:

1. Az UEFA Kupában 2003-ban a Portóval

2. Bajnokok Ligája, 2004, Porto

3. Bajnokok Ligája, 2005, Chelsea

4. Bajnokok Ligája, 2007, Chelsea

5. Bajnokok Ligája, 2010, Internazionale

6. Bajnokok Ligája, 2011, Real Madrid

7. Bajnokok Ligája, 2012, Real Madrid

8. Bajnokok Ligája, 2013, Real Madrid

9. Bajnokok Ligája, 2014, Chelsea

10. Európa-liga, 2017, Manchester United

11. Konferencia-liga, 2022, AS Roma

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×