eur:
392.13
usd:
366.52
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A ferencvárosi Emily Bölk (k), valamint a győri Kari Brattset (b) és Veronica Kristiansen (j) az FTC-Rail Cargo Hungária – Győri Audi ETO KC női bajnoki kézilabdamérkőzésen az Elek Gyula Arénában, 2022. április 14-én. A Ferencváros 29-24-re győzött.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Elképesztő dráma, majdnem ölre ment Elek Gábor és Ambros Martin

Öt góllal nyert a Fradi, nyílt a női kézilabda-bajnokság hajrája.

A címvédő Ferencváros házigazdaként 29-24-re legyőzte a Győri Audi ETO KC csapatát a női kézilabda NB I csütörtöki rangadóján.

A csütörtöki rangadó a tervezettnél húsz perccel később kezdődött, mert a vendégcsapat az autópályán történt balesetek és torlódások miatt csak jelentős késéssel, 17.30-ra érkezett meg a Népligetbe. Az FTC keretéből Bíró Blanka, Kovacsics Anikó, Hársfalvi Júlia és Julia Behnke, a győriektől Laura Glauser, Lukács Viktória és Jelena Despotovic hiányzott.

Eleinte sokkal többet hibáztak a vendégek, így a tizedik percben már 7-2-es hátrányban voltak, ekkor Ambros Martín vezetőedző időt kért. A bravúros labdaszerzéseket bemutató címvédő öt perc alatt 6-0-s sorozatot produkált, játékosai a folytatásban is rendkívül elszántan kézilabdáztak, és taktikusan, hatékonyan védekeztek. A szabálytalanságok és a vitatható játékvezetői ítéletek miatt egyre feszültebb hangulatú utolsó tíz percben az ETO fokozatosan felzárkózott, a szünetben már csak egy találat volt a hátránya. Másfél perccel az első félidő vége előtt a két vezetőedző összeszólalkozott a pálya szélén, tettlegességre csak azért nem került sor, mert idejében szétválasztották Elek Gábort és Ambros Martínt, akik 2016-ban együtt irányították a magyar válogatottat. Az esetet az M4 Sport oldalán lehet megnézni.

A szünet után a Győr előbb egyenlített, majd két góllal ellépett. Elek Gábor időkérése után csapata ismét lendületbe került, és Klujber Katrin vezérletével nyolc perc alatt egy 4-0-s szériával visszavette a vezetést. Az FTC visszarendeződése továbbra is jól működött, pontatlan lövéseit kihasználva azonban ellenfele az 53. percben megint fordított. Erre a házigazdák egy hármas gólsorozattal reagáltak (25-23), a hajrában magabiztos játékkal tovább növelték a különbséget, a végeredményt pedig egy időn túli büntetővel állították be.

Mivel november közepén az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes győriek 25-20-re nyertek, a versenykiírás értelmében a szezon végén

pontegyenlőség esetén az összgólkülönbség dönti majd el az aranyérem sorsát a két együttes között.

Az ETO-nak még kettő, az FTC-nek viszont öt mérkőzése van hátra.

A Ferencváros védekezését dicséri, hogy 52 lövése volt az egész meccsen, az ETO-nak viszont csak 44.

Klujber kilenc, Emily Bölk és Angela Malestein hét-hét góllal, Janurik Kinga 13 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Stine Oftedal és Veronica Kristiansen öt-öt góllal, Amandine Leynaud 11 védéssel zárt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×