eur:
393.9
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A ferencvárosi Emily Bölk (b) és Merel Freriks, a Dortmund játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája 14. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Borussia Dortmund mérkőzésen az Érd Arénában 2022. január 19-én.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Nehéz helyzetbe került a Fradi

A Ferencváros 33-26-ra kikapott a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulójában, a negyeddöntőbe jutásért folyó párharc szombati, első mérkőzésén.

Az első tíz percben a szlovénok jól használták ki azokat a hibákat, amelyeket ellenfelük támadásban elkövetett, de ellépni nem tudtak, mert az FTC felállt védőfala jól működött. A folytatásban nagyon hasonló volt a két csapat teljesítménye támadásban, védekezésben, illetve a hibák számában és típusában is, ezért sokáig egyik sem tudott számottevő előnyt kialakítani. A hajrában egy hármas gólsorozattal 14-11-re megugrott a Krim, a szünetben azonban ismét csak egy gól volt a különbség.

A hazaiak 22-19-nél vezettek ismét hárommal, ekkor Elek Gábor vezetőedző újból időt kért. A következő három gólt szintén a Krim lőtte, ezért a Ferencváros szakvezetője a 46. percben az utolsó időkérési lehetőségét is kihasználta, és ezzel sikerült megfékezni a szlovénokat.

Az utolsó tíz percet Emily Bölk nélkül játszotta le az FTC, a német balátlövőt a harmadik kiállítása miatt végleg kizárták. A magyar együttesnek nem volt szerencséje, többször a kapufát találta el. A házigazdák hatékonyan védekeztek, az utolsó három találatot ők szerezték, így végül héttel nyertek.

A mezőny legeredményesebb játékosa a szlovénok jobbátlövője, Ana Gros volt, aki 16 lövésből 13 gólt lőtt, így őt választották a meccs legjobbjának. A vendégeknél Angela Malestein hét, Emily Bölk hat találattal zárt. A kapusok közül Jovana Risovic 41,5 százalékos védési hatékonysággal (41/17) járult hozzá a sikerhez, Janurik Kinga kilenc, Suba Sára két lövést védett.

A visszavágót egy hét múlva rendezik Érden. A párharc győztese a negyeddöntőbe jut, ahol a címvédő norvég Vipers Kristiansanddal találkozik.

Az FTC legutóbb a 2002-es elődöntőben tudott párharcot nyerni a BL egyenes kieséses szakaszában.

Az ötszörös BL-győztes Győri Audi ETO KC csoportgyőztesként a negyeddöntőbe került, ahol az Odense HB vagy a Brest Bretagne lesz az ellenfele. A dán-francia párharc első meccsét vasárnap rendezik.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×