eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed
FLORENCE, ITALY - MARCH 25: Head coach Italy Roberto Mancini speaks with the players during a Italy training session at Centro Tecnico Federale di Coverciano on March 25, 2022 in Florence, Italy. (Photo by Claudio Villa/Getty Images)
Nyitókép: Claudio Villa/Getty Images

A kudarc ellenére kitartanának Roberto Mancini mellett

Megvédte az olasz válogatottat a szövetség vezetője.

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnöke bízik abban, hogy Roberto Mancini marad a válogatott szövetségi kapitánya, annak ellenére, hogy a nemzeti csapat lemaradt az év végi katari világbajnokságról.

Az Európa-bajnok csütörtöki pótselejtezőjén 1-0-ra kikapott a vendég Észak-Macedóniától, így sorozatban másodszor hagyja ki a vb-t. Gabriele Gravina ennek ellenére bízik a közös munka folytatásában.

"Remélem, Mancini velünk marad" - hangsúlyozta. - "Remélem, hogy az összes olaszhoz hasonlóan ő is maga mögött tudja hagyni ezt a búcsút, és továbbra is a csapat élén marad, hogy folytassuk a közös munkát".

Hozzáfűzte: ahogy megérdemelték a dicséreteket a tavaly nyári kontinensbajnoki aranyérem után, úgy most a jogos kritikákkal is szembe kell nézniük.

"Ezzel együtt meg kell védenem a nemzeti csapatot" - szögezte le, megemlítve: emelt fővel kell menniük előre, és nem szabad, hogy elveszítsék a tavaly nyári Eb eufóriáját.

Mancini élete csalódásaként aposztrofálta a vereséget, és leszögezte: túl nagy a fájdalom ahhoz, hogy közvetlenül a meccs után a jövőjéről beszéljen. Egyben elismerte: szövetségi kapitányként elsősorban őt terheli a felelősség a kudarc miatt, illetve megvédte játékosait, mondván, fényes jövő áll előttük a nemzeti együttesben.

Észak-Macedónia még sosem szerepelt vb-n, Olaszország viszont mindössze negyedszer maradt le a tornáról, de most először kétszer egymás után. Szintén negyedszer fordul elő, hogy az Európa-bajnoki címvédő együttes nem jut ki a vb-re: az 1976-ban kontinensbajnok csehszlovákok, az 1992-ben aranyérmes dánok és a 2004-ben diadalmaskodó görögök nem kvalifikálták magukat a soron következő vb-re.

Az észak-macedónok kedden Portugália vendégei lesznek a világbajnoki szereplésről döntő összecsapáson.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×