eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A trófea a 2019-2020-as labdarúgó Bajnokok Ligája csapatbeosztásának sorsolásán az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA nyoni székházában 2019. augusztus 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Salvatore Di Nolfi

BL-sorsolás: Messi kontra Ronaldo, Man United kontra PSG

Pontosan déltől a nemzetközi klubkupáké a főszerep az európai futballban. Nyonban kisorsolják előbb a Bajnokok Ligája, aztán 13 órától az Európa-liga, majd újabb egy órával később a Konferencia-liga első tavaszi fordulóját.

A hagyományoknak megfelelően a Bajnokok Ligájában kiemeltek a csoportgyőztesek, ők nem kerülhetnek szembe egymással. Mint ahogyan ebben a szakaszban az azonos nemzetbeliek sem találkozhatnak még.

A nyolcaddöntőben, vagyis a legjobb 16 között az első mérkőzéseket február 15-én, 16-án, 22-én és 23-án rendezik, majd a visszavágókra egyhetes szünet után, március 8-án, 9-én, 15-én és 16-án kerül sor.

A sorsolás után fogja az UEFA pontosítani, melyik mérkőzést, melyik nap játsszák majd.

Már a sorsolás előtt sok mindent meghatároz, hogy a mezőny egynegyedét angol csapatok alkotják. Közülük hárman csoportelsők lettek,így a címvédő Chelsea (a Premier League képviselői közül az egyedüli csoportmásodik) mindössze négy csapat közül kaphat ellenfelet: Ajax, Real Madrid, Bayern München, Lille OSC.

A 2008-as Európa-bajnokság egyik csillaga, Andrej Arsavin érkezett a színpadra, tekintettel arra, hogy a döntő szülővárosában, Szentpéterváron lesz. Korábban négy éven keresztül Angliában futballozott, az Arsenalban, nem meglepő, hogy angolul beszélt a kamerák előtt.

Az UEFA hibázott, a Villarreal mellé a Manchester Unitedet engedte, amit nem lehet, aztán a spanyolok megkapták a Cityt.

Íme, a párosítás:

  • SL Benfica–Real Madrid
  • Villarreal–Manchester City
  • Atlético Madrid–Bayern München
  • FC Salzburg–Liverpool FC
  • FC Internazionale–AFC Ajax
  • Sporting CP–Juventus FC
  • Chelsea–Lille OSC
  • Paris SG–Manchester United

Európa-liga: Barcelona–Napoli a sláger

A Bajnokok Ligájától a csoportkör után búcsúzó Barcelona a Napolival, míg a három magyar válogatott játékost foglalkoztató RB Leipzig a Real Sociedaddal találkozik a labdarúgó Európa-ligában a nyolcaddöntőbe jutásért.

A hétfői sorsoláson a BL-ből átsorolt csapatokhoz húztak ellenfelet, így előbbiek pályaválasztóként várják a párharcot, azonos országból érkező együttesek pedig még nem kerülhettek össze.

Az első összecsapásokat február 17-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A sorozat március közepén – 10-én, illetve 17-én – folytatódik a nyolcaddöntős mérkőzésekkel, amelyre február 25-én sorsolnak. A döntőt május 18-án Sevillában rendezik.

Európa-liga, a nyolcaddöntőbe jutásért:

  • Sevilla (spanyol)–Dinamo Zagreb (horvát)
  • Atalanta (olasz)–Olimpiakosz (görög)
  • RB Leipzig (német)–Real Sociedad (spanyol)
  • FC Barcelona (spanyol)–SSC Napoli (olasz)
  • Zenit (orosz)–Real Betis (spanyol)
  • Borussia Dortmund (német)–Glasgow Rangers (skót)
  • Sheriff Tiraspol (moldovai)–Braga (portugál)
  • FC Porto (portugál)–SS Lazio (olasz)

A nyolcaddöntős csapatok: Galatasaray (török), West Ham United (angol), Bayer Leverkusen (német), Olympique Lyon (francia), AS Monaco (francia), Szpartak Moszkva (orosz), Eintracht Frankfurt (német), Crvena zvezda (szerb)

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×