eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Young female professional athlete listening to music and training by sprinting on running track
Nyitókép: ljubaphoto/Getty Images

Tizenhét éves magyar atlétikai csúcs dőlt meg

Pataki Anna, a KSI atlétája 17 éves fedettpályás magyar rekordot javított meg Bostonban.

A 24 éves sportoló szombaton 15:55.65 perc alatt teljesítette a viadal 5000 méteres távját, és ezzel megjavította Papp Krisztina 16:00.17 perces rekordját - írta az atlétikai szövetség az SzPress tudósítása alapján.

Pataki Anna 2019-től az Egyesült Államokban tanul, következő versenye jövő hét végén a mezeifutó Európa-bajnokság lesz Dublinban.

Az SzPress tudósításában azt írta, a Diósgyőrből Budapestre költözött és a KSI-be átigazolt Pataki Annának 2017 szeptembere óta az edzőszakma elismert tagjai közé tartozó Kárai Kázmér a mestere, amikor pedig a tengerentúlon tartózkodik, Ian Solof segíti a felkészülésében. A 24 esztendős atlétanő 2019-ben kapta meg a lehetőséget arra, hogy ösztöndíjasként az Egyesült Államokban folytathassa a tanulmányait, amelyek befejezése után jövőre készül hazatérni Budapestre.

„Anna egy rendkívül intelligens és jó szellemű sportoló, akivel ezért is jó együtt dolgozni. Még az élsportolói pályafutása elején jár, de a munkájából, a céltudatosságából és az előre haladásából csak arra következtethetek, hogy kiváló hosszútávfutó lesz belőle, az 5 és a 10 méteren is jegyzett atléta” – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Kárai Kázmér, az egykori válogatott hosszútávfutó, aki 1978-ban lépett az edzői pályára.

„Úgy tűnik, hogy Annának az első rajtját gondosan és türelmesen előkészítve a jövőben a maratoni távon is bátran ki kell próbálnia magát, amihez az adottságai már jelenleg is megvannak – folytatta az edző. – Ha sérülés és betegség nem jön közbe - más veszélyhelyzetet kabalából nem is említve -, a premierre akár jövő tavasszal is sor kerülhet. Alkalmasnak tűnik erre a célra a németországi és a hollandiai verseny is.”

SzPress
SzPress

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×