eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Fradi bravúr Rosztovban

A Ferencváros nagy meglepetésre 20-19-re győzött az orosz Rosztov-Don otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, szombaton.

A vendégek keretéből Kovacsics Anikó, Szucsánszki Zita, Tóth Nikolett, Hársfalvi Júlia és Szöllősi-Zácsik Szandra is hiányzott. A hazaiaknál nem szerepelt az öt évvel ezelőtti és az idei olimpián is a legértékesebb játékosnak választott Anna Vjahirjeva, aki ideiglenesen felfüggesztette pályafutását fizikai és mentális okokra hivatkozva.

Az oroszok egy 4-0-s sorozat végén a 11. percben 6-3-ra vezettek, ezt követően azonban 14 percig nem találtak a hálóba, így a 25. percben már az FTC állt jobban (6-8). Emily Bölk vezérletével, illetve Bíró Blanka bravúros védéseinek köszönhetően a folytarásban is jól tartotta magát a remekül védekező magyar bajnokcsapat, amely némi meglepetésre 11-8-ra vezetett a szünetben.

A második felvonás elején az FTC ott folytatta, ahol a pihenő előtt abbahagyta, és rendkívül taktikusan kézilabdázva 14-8-ra elhúzott. Ezt követően négy kiállítás is hátráltatta a vendégeket, akik ettől megtorpantak, emberhátrányban visszaestek támadásban és védekezésben is, ezért 15 percig nem szereztek újabb gólt, a Rosztov-Don pedig egyenlített (15-15). A 18. perc után a házigazdák ismét vezettek (18-17), az utolsó perc azonban döntetlen állásnál kezdődött. Klujber Katrin fél perccel a vége előtt betalált, az oroszok időt kértek, majd a játékvezetők nem ítélték szabálytalannak az Anna Szeny elleni megmozdulást védekezés közben, így az FTC labdát szerzett, és a hátralévő másodpercekben megőrizte egygólos előnyét.

A mezőny legeredményesebb játékosa a ferencvárosi Emily Bölk volt hat góllal, csapattársai közül Márton Gréta és Klujber Katrin négy-négy alkalommal talált be. A hazaiaknál Julija Manaharova öt góllal zárt. A kapusok közül a mezőny legjobbjának megválasztott Bíró Blanka 13 védéssel járult hozzá a sikerhez, a túloldalon Anasztaszija Lagina 14 lövést hárított.

A két együttes 13. alkalommal találkozott egymással, a Ferencváros egy döntetlen és tíz vereség mellett másodszor nyert.

Az ötszörös BL-győztes Győri Audi ETO KC vasárnap 16 órától az ugyancsak orosz CSZKA Moszkvát látja vendégül, majd az Európa-bajnoki selejtezők miatt szünet következik a csoportkörben, és legközelebb október 16-17-én rendeznek mérkőzéseket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×