eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Ronald Koeman head coach of Barcelona reacts during the La Liga Santander match between Cadiz CF and FC Barcelona at Estadio Nuevo Mirandilla on September 23, 2021 in Cadiz, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)
Nyitókép: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto/Getty Images

Koeman maradhat, de nem ülhet le a kispadra

A helyzet éppen olyan fura, mint mostanában szinte minden a Barcelona háza táján. Joan Laporta elnök a Cádiz elleni döntetlen után azt mondta, Ronald Koeman egyelőre marad a vezetőedzői poszton – de lehet, hogy a holland legenda csütörtökön utoljára ült a kispadon a katalánokat irányítva.

Ronald Koeman szerdán, a Cádiz elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón hosszasan vázolta a helyzetet, a maga szempontjából teljesen érthetően, mi több reálisan. Elmondta, hogy ezzel a kerettel nem érdemes a korábbi célok után szaladni.

Őszintesége nem javította a helyzetét, Laporta elnök újságírói kérdésre úgy fogalmazott, nem a Cádiz elleni találkozó eredményétől függ Ronald Koeman sorsa. Amit persze lehetett úgy is érteni, hogy teljes a bizalom iránta, de ezt csak a legnaivabbak gondolták. Leginkább úgy hangzott: a döntés megszületett a holland edző sorsáról.

CADIZ, SPAIN - SEPTEMBER 23: Frenkie de Jong of FC Barcelona is shown a red car by the referee Carlos del Cerro Grande during the La Liga Santander match between Cadiz CF and FC Barcelona at Estadio Nuevo Mirandilla on September 23, 2021 in Cadiz, Spain. (Photo by Fran Santiago/Getty Images)
A Barcelona játékosai vitatkoznak a játékvezetővel Frenkie de Jong kiállítása után. (Fotó: Fran Santiago/Getty Images)

Mint ismert, a Barca csütörtökön sem nyert, gyenge támadójátékkal, Ter Stegen két bravúrjával, s 25 percen keresztül emberhátrányban játszva gól nélküli döntetlent ért el a jó indulattal a liga középcsapataihoz sorolható ellenfél otthonában. A 2003–2004-es idény óta nem volt ilyen gólszegény a csapat játéka, a Barcelona a legutóbbi 330 játékpercben mindössze egy gólt szerzett, a csatárnak felküldött középhátvéd, Araujo révén.

Cádizban Ronald Koemant, szerinte indokolatlanul és túl szigorúan, reklamálás miatt megbüntette a játékvezető, s ez azt jelenti, hogy a holland edző nem ülhet le a kispadra vasárnap, a Levante elleni hazai mérkőzésre.

Így aztán lehet, hogy a cádizi volt az utolsó mérkőzése, amelyen vezetőedzőként a kispadon ült.

Laporta elnök azt ugyan megerősítette, hogy a vasárnapi mérkőzésre Koeman készíti fel a csapatot, ő lesz a felelős a Levante elleni találkozóért, de előbbre nem kívánt nézni.

Ugyanakkor a spanyol lapok úgy tudják, folynak a tárgyalások Xavi Hernandezzel az esetleges váltásról. Azt is megjegyzik, hogy a korábban ugyancsak felvetődött jelöltek közül Roberto Martínez vagy (és főleg) Antonio Conte szerződtetését a Barcelona anyagi helyzete kizárja. Ráadásul az olasz állítólag csak a nyártól vállalna szívesen munkát, persze, gondolhatjuk, hogy akad olyan ajánlat, amellyel meggyőzhető lenne – de ez nem a Barcáé.

A barcelonai Sport a Csalódottság, a Marca a kicsit gúnyos Se tiki, se taka, az AS pedig a Gyötrelem címmel minősítette az FC Barcelona csütörtöki teljesítményét.

A Marca egyébként „A Barcelona egy vicc” címmel tudósított, sokat elmond a csapatról, hogy mezőnyjátékosai közül az először a kezdő tizenegyben szereplő, 17 éves Gavi teljesítményét ítélte a legjobbnak.

Egyébként több spanyol lap is utal arra, hogy egy esetleges edzőváltás esetén nagyon nehéz dolga lenne az utódnak, mert a mostani játékosállomány egyszerűen nem elég erős a korábbi célok megvalósításához.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×