eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Ronald Koeman, a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszó FC Barcelona új, holland vezetőedzője a hivatalos bemutatásán Barcelonában 2020. augusztus 19-én. A csapat öt nappal korábban 8-2-es vereséget szenvedett a Bayern Münchentől a labdarúgó Bajnokok Ligájának negyeddöntőjében.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia

Depay kivételével elfogytak a jó csatárok a Barcelonából

Csatárválságról, rémálomról ír a spanyol sajtó a Barcelona–Bayern München BL-mérkőzés előtt. S ha az ember figyelmesen átnézi a katalán Sportot, illetve a madridi központú AS-t és Marcát, kiderül, bőven van egyéb gond is a Camp Nouban.

Az FC Barcelona elveszítette egy éve Luís Suárezt, idén nyáron pedig Lionel Messit. A két időpont között megsérült Ansu Fati, a legnagyobb tehetség, aki még mindig nem tud játszani. A nyáron a Barcelona megszerezte Sergio Agüerót, a Manchester City történetének legjobb góllövőjét, de ő sérülten érkezett, egyelőre ő sem bevethető.

Antoine Griezmannt, részben azért mert túl magas a fizetése, a Barcelona visszaengedte az Atlético Madridhoz. Ousmane Dembélé sérült, bizonytalan ideig nem játszhat.

Lehet még ennél is rosszabb a helyzet? Igen. Az elmúlt napokban súlyos sérülést szenvedett a dán Martin Braithwaithe, aki nagy valószínűséggel – miután három-négy hónapos kihagyás vár rá – csak 2022-ben térhet vissza a csapatba.

Így a Barcelona a brazil Coutinhót – akit nagyon el akart adni a nyáron, mert neki is magas a fizetése –, valamint Memphis Depayt, Luuk de Jongot és az osztrák-török Yusuf Demirt nevezte be a csatárposztokon szereplők közül a Bayern elleni mérkőzésre. Közülük egyedül az Olympique Lyonnais együttesétől érkezett Memphis Depay van jó formában.

A barcelonai Sport szerint Ronald Koeman a Ter Stegen – Araujo, Piquet, Lenglet – Sergi Roberto, Busquets, Jordi Alba – Frenkie de Jong, Pedri – Luuk de Jong, Depay tizeneggyel kezd majd, Demir éés Coutinho a cserék közé kerül.

Coutinho egyébként két gólt szerzett 2020 augusztusában, a két csapat legutóbbi BL-mérkőzésén – a 8-2-re győztes Bayern München mezében, a Barcelona ellen.

A Bayern várhatóan a legerősebb tizenegyével tud kezdeni, ami azt jelenti, hogy

Robert Lewandowski és Serge Gnabry is játszik.

A Camp Nouban 2019. november 27., a Borussia Dortmund elleni 3-1 óta először vehetnek részt nemzetközi kupamérkőzésen nézők, egyharmad ház lehet, ami 31 213 nézőt jelent.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×