eur:
389
usd:
363.52
bux:
68032.47
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
BARCELONA, SPAIN - MAY 07: Laszlo Toth of Hungary and Campos Racing (20) drives during practice for Round 1:Barcelona of the Formula 3 Championship at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 07, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
Nyitókép: Bryn Lennon/Getty Images

Magyar versenyző is rajthoz áll a Hungaroringen

A 36. Forma–1-es Magyar Nagydíj betétprogramja a Forma–3-as bajnokság negyedik fordulója lesz. A 30 fős mezőnynek tagja a magyar Tóth László is.

A 21 éves pilóta barcelonai bemutatkozása nem sikerült rosszul, pályafutása első három Forma–3-as futamát kivétel nélkül befejezte, a köridőkben is folyamatosan javulni tudott. A második, Franciaországban rendezett fordulót Tóth kénytelen volt kihagyni, ugyanis pozitív lett a koronavírustesztje, és fel kellett épülnie fertőzésből. Az öthetes kényszerszünet – amely az edzései nagy részét is érintette – nagyon megnehezítette a magyar versenyző dolgát, ő azonban nagyszerű teljesítménnyel tért vissza, Ausztriában a háromból két futamon is a középmezőnyben volt lehetősége a helyezésekért küzdeni – írja az f1vilag.hu.

Az egyelőre pont nélkül álló Campos Racingnek a mostani idényben az a legfőbb célja, hogy a hátralévő versenyeken egyre közelebb kerüljön a pontszerző helyezésekhez. Tóth László már a szezon előtt is elmondta, számára az idei a tanulóév, legfőbb célja, hogy tapasztalatot szerezzen, és minél többet tudja versenykörülmények között vezetni az F3-as autót.

„Az elmúlt három hétben sokat dolgoztunk, igyekeztünk minden apró részletre odafigyelni, de hogy ez mire lesz elég, az majd csak hétvégén derül ki. Az autósportban bármi megtörténhet, remélem, hogy a lehetőségeinkhez képest jól alakulnak majd számunkra a versenyek. Örülök, hogy hazai közönség előtt mehetek, erre két éve nem volt példa, úgyhogy szeretném élvezni a szurkolók jelenlétét és kihozni magamból és az autóból a lehető legtöbbet” – mondta Tóth László.

Az F3 hétvégi programja pénteken 10.05 órakor kezdődik a szabadedzéssel, 13.50-kor pedig már az időmérő következik. Az első futamra szombaton 10.35-kor, a másodikra ugyanazon a napon 17.55-kor, a harmadikra pedig vasárnap 10.45-kor kerül sor.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×