eur:
395.58
usd:
366.99
bux:
65324.57
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nem volt kérdés a Veszprém továbbjutása

A Telekom Veszprém kettős győzelemmel jutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, miután házigazdaként 39-30-re nyert az északmacedón Vardar Szkopje ellen a nyolcaddöntő csütörtöki visszavágóján.

A hazaiak keretéből Lékai Máté, Gasper Marguc, Nikolaj Markussen és Rasmus Rauge Schmidt hiányzott.

A 14 gólos veszprémi sikerrel zárult első meccs miatt a visszavágó sokáig egy jó iramú felkészülési mérkőzésre hasonlított. A csapatok nem védekeztek keményen, alig szabálytalankodtak, és szinte minden támadást góllal fejeztek be. Az első negyedórában két 3-0-s sorozatot is produkált a Veszprém (9-6), amelynek vezetőedzője, David Davis egyszerre öt játékosát is lecserélte, hogy mindenki lehetőséget kaphasson.

A szerb Petar Nanadic remekül irányította csapatát, a beállóknak és az átlövőknek is több tiszta lövőhelyzetet teremtett, és mivel ők kihasználták a ziccereket, a szünetben 20-15-re vezettek.

A második félidőben a Vardar játékán már meglátszott a tét nélküliségen kívül az is, hogy autóbusszal tette meg a több mint 900 kilométeres utat Veszprémig. A hazaiak előnye egy 4-1-es sorozattal tovább nőtt, a meccs kétharmadánál már tíz gól volt a két együttes között. Az északmacedónok egy 5-1-es sorozattal válaszoltak, és a hajrában is hullámzóan alakult az eredmény. A Veszprém végül kilenc találattal nyert.

A hazaiak legeredményesebb játékosa Danyiil Siskarjov és Andreas Nilsson volt hat-hat góllal.

A Veszprém a legjobb nyolc között a francia HBC Nantes együttesével találkozik május 12-én és 19-én.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×