eur:
392.15
usd:
366.7
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Liverpool, 2018. január 14.Mohamed Szalah, a Liverpool játékosa, miután megszerezte csapata negyedik gólját a Manchester City ellen az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2018. január 14-i mérkőzésén a liverpooli Anfield Road-i Stadionban. A Liverpool 4-3-ra győzött. (MTI/EPA/Peter Powell)
Nyitókép: PETER POWELL

A Liverpool szupersztárja is ott lehetne az olimpián

Az egyiptomi utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya nagyon szeretné, ha megoldanák valahogy Mohamed Szalah nélkülözését.

Az Egyiptomi Labdarúgó-szövetség (EFA) hivatalos levélben fordult a Liverpool labdarúgócsapatának vezetőségéhez, hogy engedje el a tokiói olimpiára Mohamed Szalah-t.

Savki Garib, az egyiptomi U23-as labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya már novemberben jelezte, hogy az idénre halasztott játékokon Szalah-val is számolna az együttesenként engedélyezett három túlkoros egyikeként.

A tréner akkor azt mondta, a játékos szerepvállalásával megnőne az esélye annak, hogy az egyiptomi válogatott érmet szerez. Példaként említette Neymart, akivel a brazilok Rio de Janeiróban olimpiai bajnokok lettek.

"Ha ilyen játékos is van a keretedben, a célok megváltoznak"

- fogalmazott a szakvezető még az ősszel.

A tokiói férfi futballtorna a hivatalos megnyitó előtt egy nappal, július 22-én kezdődik és augusztus 7-ig tart. A Premier League következő idénye augusztus 14-én startol, így olimpiai részvétele esetén Szalah lemarad a liverpooliak felkészülésének egy részéről, illetve akár a szezonkezdettről is.

Ahmed Megahed, az EFA elnöke egy televíziós interjúban beszélt arról - amint azt az olimpiai sportokra szakosodott insidethegames.biz írta -, hogy tájékoztatták a Liverpool vezetését, és az angolok már közölték, hogy egyeztetnek a játékossal. Az egyiptomi futballelnök biztos abban, hogy Szalah szívesen viselné a válogatott mezét Tokióban, de mint hangsúlyozta, nemcsak rajta múlik, hogy ezt megteheti-e.

A 28 éves csatár

ott volt a 2012-es londoni olimpián, amelyen három góllal segítette a negyeddöntőbe jutó csapatát.

A 2016-os játékokra nem jutott ki Egyiptom. Az afrikai ország labdarúgó-válogatottjának legjobb eredménye két negyedik hely, amelyet az 1928-as amszterdami és az 1964-es tokiói olimpián harcolt ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×