eur:
393.26
usd:
367.68
bux:
66220.05
2024. április 25. csütörtök Márk
Cseh László a férfi 100 méteres pillangóúszás elődöntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 26-án. A versenyző a tizedik helyen végzett.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Cseh László edzője szerint fájó a "válogatási elvek megváltoztatása"

Plagányi Zsolt szerint fájó, hogy Sós Csaba szövetségi kapitány a szombaton zárult országos bajnokság után úgy döntött, 200 méter vegyesen csak az úszó Európa-bajnokság után hirdet védett versenyzőt a tokiói olimpiára.

"Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy megváltoztatták az eddig hirdetett válogatási elvet, ez kicsit fájó volt neki attól függetlenül, hogy tisztában volt vele, most nem úszott olyan jó időt" - mondta a tréner az M4 Sportnak.

Plagányi rámutatott, az elhalasztott olimpia és az édesapja elvesztése, valamint egy idei vakbélműtét után Cseh hasonló formában van, mint februárban volt, az "utolsó pillanatban" meghozott változtatáshoz pedig nehéz alkalmazkodni.

"Ettől függetlenül az Eb-re készülünk majd, arra már biztos, hogy jobb formában leszünk" - jelentette ki Plagányi, aki elárulta, mivel a 35 esztendős Cseh az idős versenyzők közé tartozik, a felkészülést úgy állította be, hogy csak és kizárólag az olimpiát vette célba. "Az Eb csak egy felkészülési állomás lehet, oda nem időzíthetjük a legjobb formát".

Arra a kérdésre, hogy egy váltóbeli szereplés kárpótlás lehetne-e a kétszeres világbajnok, az ötkarikás játékokon eddig négy ezüst- és két bronzérmet nyert Cseh számára, Plagányi azt felelte:

"Laci négy olimpián vett részt, mind a négyen érmes volt, nem hiszem, hogy célja lenne, hogy kijusson az olimpiára és ott eltöltse az idejét három hétig, majd helyezetlenül visszajöjjön. Ha nem lát esélyt arra, hogy akár érmet szerezzen, nem hiszem, hogy nekimegy az olimpiának."

Sós szombaton úgy fogalmazott, mivel a szám hazai rangsorában második Cseh, aki korábban elért idejével védett lenne, nincs megfelelő erőállapotban, így 200 méter vegyesen kitolja az ötkarikás csapathirdetést az öt hét múlva kezdődő budapesti Európa-bajnokság végéig. A szövetségi kapitány hasonlóképpen járt el 200 méter gyorson. A Magyar Úszó Szövetség elnöksége szerdán elfogadta a szövetségi kapitány javaslatait az Európa-bajnoki és olimpiai csapatot illetően.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Megtorpant a raktárpiac: csökkent a kereslet, emelkedtek az üresedési ráták

Megtorpant a raktárpiac: csökkent a kereslet, emelkedtek az üresedési ráták

2024 első negyedévében a teljes országos modern ipari/logisztikai állomány 5 103 595 négyzetmétert tett ki. Ebből a fővárosban és környékén található 3 522 155 négyzetméter, míg a regionális hazai állomány 1 581 440 négyzetméter - derül ki a BRF legfrissebb jelentéséből. 2024 első negyedévében nem történt új ingatlan átadása a fővárosban, a regionális piacokon pedig mindössze egy épület átadását rögzítették Debrecenben, ami 5650 négyzetmétert tett ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×