eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Bozsik-stadion – Dernovics Tamás / magyarepitok.hu
Nyitókép: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Mégis a Honvéd játszhat először az új Bozsik Arénában

Az MTK-Ferencváros női labdarúgómeccs lett volna az első tesztmérkőzés, de aztán jött a változtatás ígérete.

A tabella második helyén álló MTK Hungária FC honlapjának szerdai beszámolója szerint a női NB I tavaszi első fordulójában látják vendégül a címvédő és listavezető FTC-Telekom együttesét. A találkozóra március 13-án 12.30 órától kerül sor.

A hírre reagálva a Budapest Honvéd vezetősége levelet írt a magyar szövetségnek (MLSZ) nyomatékosan kérve, hogy mivel a Bozsik Aréna a Honvéd hazai pályája lesz, ezért mindenképpen azt szeretné, hogy a klub valamely csapata szerepelhessen ott először.

"Ha a Honvéd bármelyik csapata nyitott arra, hogy ott játssza a tesztmérkőzést, akkor mi ezt örömmel fogadjuk, nyitottak vagyunk erre az elképzelésre, sőt, mi is azt szeretnénk, hogy kispesti csapat játssza az első meccset a Bozsik Arénában" - olvasható Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője válasza a kispesti együttes honlapján.

A tesztmérkőzésre az Európai Labdarúgó Szövetség előírásai miatt van szükség, mivel az új Bozsik Aréna is helyszíne lesz az idei, magyar-szlovén közös rendezésű U21-es Európa-bajnokságnak.

Bozsik-stadion – Dernovics Tamás / magyarepitok.hu
Bozsik-stadion – Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Az új stadion alapkövét 2019 márciusában tették le. A létesítmény az UEFA 4-es, valamint az MLSZ I. osztály A kategóriába került. A lelátórész 8200 néző befogadására alkalmas, a főépületet háromemeletesre tervezték, a korszerű pályavilágítási-rendszer pedig HD-minőségű közvetítéseket tesz lehetővé.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×