eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Ötödik és hatodik hely 1500 méteren a gdanski Eb-n

Liu Shaolin Sándor ötödik, Krueger John-Henry pedig hatodik helyen zárt 1500 méteren a lengyelországi Gdanskban zajló rövidpályás-gyorskorcsolya Európa-bajnokság második napján.

A szombati fináléban a két magyar versenyzőnek erős mezőnyben kellett helytállnia: két-két orosz és holland, valamint egy belga gyorskorcsolyázó volt az ellenfél.

A rajt után Liu Shaolin a második helyre sorolt be, Krueger a negyedik volt. Liu elé később bejött az orosz Szemjon Jelisztratov, majd a másik orosz és a két holland versenyző is megelőzte a magyarokat.

Liu Shaolin a táv felénél külső íven próbált meg előzni, ám az előretörés helyett a hatodik helyig esett vissza, és később csak honfitársát tudta lehagyni. A döntőt az oroszok uralták, Jelisztratov nyert Gyenyisz Ajrapetyjan előtt, míg harmadikként a sérülés után visszatért holland Sjinkie Knegt végzett.

A nők hasonló távú B döntőjében két magyar, Sziliczei-Német Rebeka és Kónya Zsófia volt érdekelt: Kónya egyből a rajt után hatalmas tempót diktálva lekörözte a mezőnyt, ezzel bebiztosítva a futamgyőzelmet, egyben az összetett kilencedik helyét. Sziliczei-Német a futamban ötödik, összességében 13. lett.

A fináléban a címvédő, tavaly Debrecenben mind a négy számban aranyérmes Suzanne Schulting volt a toronymagas favorit: a holland versenyző sokáig a második helyen haladt, majd két és fél körrel a vége előtt ritmust váltott és meggyőző fölénnyel szerezte meg 10. Eb-elsőségét. A holland mögött a német Anna Seidel lett a második, az orosz Szofija Proszvirnova pedig a harmadik.

A folytatásban az 500 méter versenyeit, illetve a váltók elődöntőit rendezik meg, vasárnap pedig az 1000 méter végcsatározásaira, a 3000 méteres szuperdöntőre és a staféták fináléira kerül sor.

Eredmények, 1500 méter:

férfiak, Európa-bajnok:

Szemjon Jelisztratov (Oroszország) 2:18.384 perc

2. Gyenyisz Ajrapetyjan (Oroszország) 2:18.521

3. Sjinkie Knegt (Hollandia) 2:18.561

...5. Liu Shaolin Sándor (Magyarország) 2:18.893

6. Krueger John-Henry (Magyarország) 2:18.949

Liu Shaoangot a selejtezőben kizárták.

nők, Európa-bajnok:

Suzanne Schulting (Hollandia) 2:24.446 perc

2. Anna Seidel (Németország) 2:24.777

3. Szofija Proszvirnova (Oroszország) 2:25.468

...9. Kónya Zsófia (Magyarország)

...13. Sziliczei-Német Rebeka (Magyarország)

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×