eur:
393.87
usd:
368.3
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: MKSZ

Tényleg kidőlt a magyar kézilabda-válogatott oszlopa, Nagy Lászlóék a B-tervhez nyúlnak

A magyar csapat edzőmeccs nélkül utazik a napokon belül kezdődő világbajnokságra, az edzésellenfélnek Covid-gondjai vannak.

Ligetvári Patrik hiányában a magyar férfi kézilabda-válogatottnak némileg át kell alakítania a taktikai lehetőségeit a jövő szerdán kezdődő egyiptomi világbajnokság előtt - mondta Nagy László csapatvezető.

Kedden vált biztossá, hogy

a koronavírus-fertőzésen átesett Ligetvári a vizsgálati eredményei alapján nem kapja meg a visszatéréshez szükséges orvosi engedélyt,

így nem tud a válogatottal készülni, és a világbajnokságra sem utazhat el.

A Telekom Veszprém december 8-án jelentette be, hogy a magyar válogatott védekezésének egyik alapembere megfertőződött, de - amint azt Nagy László az M4 Sport keddi, Sporthíradó című műsorában elmondta - még mindig nem vehet részt a terheléses vizsgálatokon. A csapatvezető hozzátette, a játékos lelkiállapota nem a legjobb, nagyon megviselték a történtek, mert nagyon szeretett volna részt venni a felkészülésen és az egyiptomi tornán.

"Nem kockáztathatunk, mert az egészsége a legfontosabb. Tudjuk, hogy Patrik szerepe milyen fontos a válogatottban, de igyekszünk pótolni. Egy kicsit át kell alakítanunk a taktikai lehetőségeinket" - magyarázta Nagy László.

Mivel a szlovák válogatott - öt játékosának koronavírusos megbetegedése miatt - lemondta a Győrbe tervezett két felkészülési találkozót, a magyar csapat edzőmeccs nélkül utazik a világbajnokságra.

"Kisebb nehézségekbe ütköztünk, de gyakorlatilag

az egész őszi szezont a tervezhetetlenség jellemezte mind klub-, mind válogatott szinten.

Alkalmazkodunk a körülményekhez, és nem a szlovákok ellen, hanem egymás között igyekszünk majd modellezni azt az elképzelést, amit a vébén szeretnénk megvalósítani" - nyilatkozta Nagy.

Hozzátette, a péntekig Győrben készülő keret mind a húsz tagja elutazik Egyiptomba, a mérkőzésekre pedig 16 fő nevezhető. Hétvégére pihenőt kapnak a játékosok, hétfőtől Budaörsön folytatják az edzőtábort, majd szerdán utaznak Egyiptomba.

A program

A nemzeti csapat a gízai A csoportban jövő pénteken a Zöld-foki Köztársaság együttesével, vasárnap Uruguayjal, január 19-én pedig Németországgal találkozik. A csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe.

Nagy László az InfoRádiónak is beszélt a válogatott felkészüléséről és várakozásairól. A teljes interjút meghallgathatják a Hetes című kézilabda magazinban kedden este fél 8-kor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×