eur:
389.12
usd:
363.64
bux:
68262.83
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Mészáros Krisztofer lólengése a törökországi férfi tornász Európa-bajnokság egyéni versenyében Mersinben 2020. december 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA

Ezt sem a legyek hordták össze: óriási magyar siker a torna Eb-n

Sporttörténelmi sikert elérve a Bátori Szabolcs, Kiss Balázs, Mészáros Krisztofer, Tomcsányi Benedek, Vecsernyés Dávid összeállítású magyar válogatott bronzérmet nyert a hétvégén a törökországi Mersinben zajló férfi torna Európa-bajnokság csapatversenyében. A juniorok további négy érmet gyűjtöttek.

Óriási sportértéke van a magyar válogatott teljesítményének, hiszen egy Európa-bajnokságról van szó – fogalmazott az InfoRádiónak a Magyar Torna Szövetség főtitkára, aki szerint nemcsak a számszaki eredmények miatt lehetnek büszkék, hanem, hogy önmagában is kiváló teljesítményt nyújtottak a magyar sportolók, a jól felkészült gyakorlatok megvoltak, és csak kevés hibát vétettek. Hogy mindez pontszámban hogyan mutatkozott meg, illetve, hogy milyen helyezésre volt elég, az egy más kérdés – tette hozzá Altorjai Sándor.

Mindemellett sporttörténelmi sikernek tekinthető a junior csapat ezüstje, valamint Balázs Krisztián egyéni összetettben szerzett harmadik helyezése is, tekintve, hogy korábban még nem volt példa a magyar juniorok között éremszerzésre. Annak ellenére, hogy Balázs Krisztiánban benne volt a jó eredmény, egy nagyon jól felkészült tornászról van szó, aki már korábban is többször megcsillogtatta azt, hogy mire képes.

Mersin, 2020. december 12.
A bronzérmes magyarok a törökországi férfi tornász Európa-bajnokság csapatversenyének eredményhirdetésén Mersinben 2020. december 12-én. Magyarország bronzérmet nyert.
MTI/EPA
Mersin, 2020. december 12. A bronzérmes magyarok a törökországi férfi tornász Európa-bajnokság csapatversenyének eredményhirdetésén Mersinben 2020. december 12-én. Magyarország bronzérmet nyert. MTI/EPA

Ugyancsak bronzérmes lett Molnár Botond talajon, továbbá Balázs Krisztián a nyújtón is szerzett egy aranyérmet. Utóbbi sportoló jövőre – kora miatt – már a felnőtt csapatot fogja erősíteni, ami további bizakodásra adhat okot. Vagyis a párizsi olimpiára vélhetően lesz egy erős férfi tornacsapat, értett egyet a szakember, bár a hosszú évek tapasztalata azt mondatja vele, hogy ezt nem szabad elkiabálni. De egy nagyon egészséges szemléletű fiatal társaság formálódik, jó edzőgárdával, a munka oldaláról megközelítve a dolgokat. Ami azért sem mellékes, mert

a jó eredményeket „nem a legyek hordják össze”, hanem borzasztó nagy munka révén érik el a versenyzők és segítőik.

Vecsernyés Dávid Eb-bronzérmes tornász az InfoRádiónak nyilatkozva ugyancsak azt emelte ki, hogy „nagyon jól tornásztak a srácok”, az összes gyakorlatból pedig csupán két rontás volt, ami jól mutatja, hogy milyen kiváló felkészülési időn vannak túl. Nagyon reméli továbbá, hogy 2022-ben még inkább előrébb tudnak lépni, és hogy még erősebb csapatuk lesz, és akkor már a teljes mezőnyből tudnak bekerülni a döntőbe.

Megjegyezte, ugyan okozott némi nehézséget, hogy az eredetileg májusra tervezett Európa-bajnokságot a járvány miatt törölték, így végül januártól decemberig, megállás nélkül készülhettek a megmérettetésre, és talán ennek is volt köszönhető, hogy ilyen stabilan voltak képesek teljesíteni a gyakorlatokat.

Bár az eredetileg májusra tervezett Európa-bajnokság a járvány miatt törlésre került, ami nagyban megnehezítette a dolgukat, így végül januártól decemberig, megállás nélkül készülhettek a megmérettetésre, és talán ennek is köszönhető, hogy ilyen stabilan tudták teljesíteni a gyakorlatokat – tette hozzá.

Mersin, 2020. december 12.
Vecsernyés Dávid lólengése a törökországi férfi tornász Európa-bajnokság csapatversenyének döntőjében Mersinben 2020. december 12-én. Magyarország bronzérmet nyert.
MTI/EPA
Mersin, 2020. december 12. Vecsernyés Dávid lólengése a törökországi férfi tornász Európa-bajnokság csapatversenyének döntőjében Mersinben 2020. december 12-én. Magyarország bronzérmet nyert. MTI/EPA

Ugyan az Európa-bajnokságot az ukránok nyerték a törökök előtt, Vecsernyés Dávidék az izraeli csapot gondolták még komoly kihívónak, akik végül csak az ötödik helyen zártak, miután a selejtezőkben sokat rontottak. A magyar válogatott harmadik helye pedig biztosan sokban múlott, hogy csak egyet hibáztak a döntőben.

A nyújtó számban egyéniben elért ötödik helyével kapcsolatban azt mondta, a megállás nélküli egész éves felkészülést követően, illetve, hogy utolsó nap voltak a szerdöntők, meglehetősen elfáradt, és nem tudott úgy odafigyelni az elemekre, de ettől függetlenül egyáltalán nem csalódott, hiszen nem jöttek haza érem nélkül, aminél nagyobb örömük nem is lehetne. „Inkább vagyok így ötödik, mint egy tökéletes gyakorlattal negyedik.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Az amerikai munkaerőpiac továbbra is szoros maradt a múlt héten, a munkanélküli segélyek iránti új kérelmek száma változatlanul alacsony. A Munkaügyi Minisztérium csütörtöki jelentése szerint az április 27-én véget ért héten a szezonálisan kiigazított első kérelmek száma 208 ezer volt, ami megegyezik az előző heti adattal. Ez alacsonyabb, mint amit a Reuters által megkérdezett közgazdászok vártak, akik 212 000 kérelemmel számoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×