eur:
393.78
usd:
365.21
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Demeter Bence lovagol az öttusa Európa-bajnokság vegyes váltó versenyén a székesfehérvári Bregyó közi Regionális Atlétikai Központban 2018. július 23-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Sportágat vált egy világbajnok öttusázónk

Átmenetileg. Idén már csak vívni fog Demeter Bence, aki szintén megfertőződött a koronavírussal. Futni majd csak 2021-ben kezd újra.

Az év hátralévő részében a vívófelkészülésen lesz a hangsúly Demeter Bence világbajnok öttusázónál, aki a tervek szerint elindul a december közepére kiírt vívó országos bajnokságon. Az olimpiai kvótás versenyző az MTI-nek elmondta, átesett a koronavírus-fertőzésen, ezért sokat ki kellett hagynia.

Nem szokatlan, hogy az öttusázók részt vesznek a "hivatásos" vívók versenyein, ám Demeter Bence, az Alba Volán tokiói olimpiai kvótás sportolója különösen örült, hogy pástra léphetett az elmúlt hét végén Tatán rendezett párbajtőr Magyar Kupa-viadalon.

"Augusztus végén kezdtem volna a felkészülést az országos bajnokságra, de kiderült, hogy elkaptam a koronavírust. A betegség nem viselt meg különösebben, kicsi hőemelkedésem volt, a fejem és az ízületeim fájtak, és fáradékonyabb voltam, de pár nap alatt elmúlt. Akkor azonban még négy-hat hét pihenőt javasoltak, ezért csak

október közepén kaptam engedélyt a folytatásra"

- nyilatkozott Demeter Bence, aki így kénytelen volt kihagyni az október első hétvégéjén rendezett országos öttusa bajnokságot. Az edzéseket időközben elkezdte, és a hosszú versenymentes időszak után kereste az alkalmat, hogy téthelyzetben is kipróbálja magát.

"Mivel a vívóknál több versenyt is találtam, úgy döntöttünk, hogy a felkészülésemben most ez a tusa lesz hangsúlyos, és igyekszem minél több viadalon elindulni. A hét végi Magyar Kupa-forduló egyéni versenyén a döcögős kezdés után már jól mozogtam, jól éreztem magam a páston, felszabadultan vívtam" - mondta Demeter Bence, aki

a száznál is nagyobb létszámú mezőnyben a nyolc közé jutásért szenvedett vereséget, és tizenharmadik lett.

"A vasárnapi csapatversenyen már kicsit fáradtabb voltam, de a társaim nagyon jól vívtak. Összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel. Az év végéig még a víváson lesz a hangsúly a felkészülésemben, az országos bajnokságon is elindulok, aztán a jövő év elején a fizikai számokra, a futásra helyezzük a hangsúlyt" - tette hozzá Demeter Bence.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×