eur:
394.03
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Álvaro Morata, az olasz csapat játékosa (b) gólt lő, mellette a ferencvárosi Lovrencsics Gergő (b2) és Dibusz Dénes (j2), jobbról Cristiano Ronaldo, a Juventus játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Juventus mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. november 4-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Még a FIFA szerint is agyon van bonyolítva a VAR

Máris megy a gondolkodás a nemrég bevezetett rendszer egyszerűsítésén, hogy általánossá lehessen tenni.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) "egyszerűsített" és "könnyebben hozzáférhető" videoasszisztens-rendszer (VAR) kidolgozásán gondolkodik, hogy a futball minden szintjén alkalmazni lehessen.

Jelenleg egy munkacsoport dolgozik ezen, és hamarosan ajánlást tesz a FIFA-nak, valamint a labdarúgás szabályalkotó testületének (IFAB) a változtatásra vonatkozóan. A cél, hogy olyan rendszert alakítsanak ki, amelyhez a lehető legszélesebb körben hozzá lehet majd férni. A FIFA közleményéből kiderül, hogy lejjebb vihetik a technológiai követelményekre vonatkozó elvárások minimumszintjét.

A nemzetközi szövetség azt is jelezte, hogy

tervben van egy félautomatikus rendszer kidolgozása a lesek megítélésére vonatkozóan,

hogy "a különböző helyzetek elemzése minél hatékonyabb legyen". A FIFA szeretné, ha a jelenleginél jobb módszert találnának a lesek láthatóvá tételére, mivel nem egy esetben értetlenség fogadta a döntést egy-egy helyzet megítélésénél.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×