eur:
393.75
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nizza, 2018. május 31.Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy nizzai edzésen 2018. május 31-én. A francia válogatott a június 14-én kezdődő orszországi világbajnokságra készül. (MTI/EPA/Sebastien Nogier)
Nyitókép: MTI/EPA/Sebastien Nogier

Csak a franciák vannak páholyban

A Nemzetek Ligája utolsó fordulója még nagy csatákat hoz majd, a négy osztály 14 csoportjából csupán egyben dőlt el az elsőség, Még a magyar válogatott is lehet csoportgyőztes.

Az A-osztály első csoportjában az olaszok vezetnek (9 pont), s elsők lesznek, ha szerdán tudnak győzni Bosznia-Hercegovinában. Ha nem, esélyt kap a holland (8) és a lengyel (7) válogatott, két utóbbi Chorzówban mérkőzik egymással.

A 2. csoportban a belgák (12 pont) és a dánok (10) esélyesek még az első helyre, Brüsszelben éppen egymással játszanak majd, szintén szerdán. Az angolok fogadják az izlandiakat, egy tulajdonképpen már tét nélküli mérkőzésen.

A 3. csoportban szerepelnek a franciák (13), akik már biztosan csoportelsők, bejutottak a négyes döntőbe. Zárásként a svédeket (3) látják vendégül, akik kedden még a portugálokat (10) fogadó horvátokkal (3) vetélkednek a legmagasabb osztályban való bennmaradásért.

A 4. csoportban kedden a spanyolok (8) Sevillában a németeket (9) fogadják, győzelem esetén előznek. Ez a két csapat lehet már csak csoportelső. Az ukránok (6) Svájcba látogatnak, fő céljuk a kiesés elkerülése, a svájciak (3) még megelőzhetik őket.

A B-osztályban az osztrákok (12) nagyon közel tartanak a célhoz, csak akkor nem lesznek elsők, ha a teljes felnőtt válogatottját egy koronavírusos fertőzés miatt kényszerűségből otthonhagyó, tizenhárom újonccal utazó norvégoktól kikapnak otthon, mégpedig úgy, hogy az oslói 2-1-es sikerükkel összevetve az új eredményt, rosszabbul álljanak. A csoportban az északírek (1) állnak kiesésre, s miután a románok minden bizonnyal megkapják a norvégok hétvégi ki nem állása miatt le nem játszott mérkőzés három pontját, a két csapat szerdai belfasti meccsének már nem lesz jelentősége.

A 2. csoportban a skótok (10) és a csehek (9) mennek az első helyért, az izraeliek (5) és a szlovákok (4) a kiesés ellen. A csehek fogadják a szlovákokat, a skótok ellenben idegenben, Netanyában játszanak, mindkét meccs szerdán este lesz.

A 3. csoport a miénk, ott az oroszoknak és a magyaroknak 8-8, a törököknek 6 pontja van. Ha az oroszok győznek Belgrádban, a budapesti magyar–török eredményétől függetlenül csoportelsők. Ha nem nyernek, Marco Rossi válogatottja is esélyt kap, akár már egy döntetlennel is.

A 4. csoport élén Wales (13) áll, nagy csatában a finnekkel (12). Az írek (2) és a bolgárok (1) leszakadtak. Cardiffban dől el a csoportelsőség, Dublinban pedig a kiesés.

A C-osztályban is négy csoport van. Az 1. csoportban Montenegró (10) és Luxemburg (9) között dől el a feljutás, mind a két csapat otthon játszik kedden, előbbi a ciprusiak (4), utóbbi az azeriek (5) ellen. A két vendégcsapat közül az egyik részt vesz majd a kiesőjelöltek rájátszásában.

Ennek már biztos résztvevője a 2. csoport utolsó helyezettjeként az észt válogatott. Csoportjában az észak-macedónok vezetnek (9), majd a második helyen álló örményekkel (8) játszanak semleges pályán, Cipruson. A másik párban a georgiaiak (grúzok) az észteket fogadják, igazi tét nélkül.

A 3. csoport a legerősebb ebben az osztályban, a szlovénok (13) és a görögök (11) között dől el a csoportelsőség és a feljutás, mégpedig Athénben. A másik párban Koszovó (2) és Moldova (1) játszik, Pristinában.

A 4. csoportban nagyon jól áll a fehérorosz válogatott (10), de az utolsó meccsén nem szabad kikapnia Tiranában az albánoktól (8). A kazahok (1) otthon próbának meg ellépni az utolsó helyről a litvánokkal (2) szemben.

A D-osztályban csak két csoport van. Az egyikben a Feröer-szigetek válogatottja (11) a nagy esélyes, amely 3-2-re verte otthon a máltaiakat (8). Utóbbiak az egyedüli riválisok, a zárófordulóban akkor előznek, ha Ta’Qaliban megverik az északi válogatottat. A másik csoportban Gibraltár (7) és Liechtenstein (4) versenyez, kedden, Gibraltáron a hazaiaknak elég egy döntetlen is a feljutáshoz.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×