eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Manchester, 2018. április 10.Jürgen Klopp, a Liverpool (b) és Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágó mérkőzése előtt a manchesteri Etihad Stadionban 2018. április 10-én. (MTI/EPA/Nigel Roddis)
Nyitókép: MTI/EPA/Nigel Roddis

Egyetért Jürgen Klopp és Pep Guardiola

Egyikünk sincs kibékülve a jelenlegi helyzettel, felemelték a szavukat.

A címvédő Liverpoolt vezető Jürgen Klopp és a Manchester City trénere, Josep Guardiola is elégedetlen azzal, hogy csak három cserelehetőség áll a csapatok rendelkezésére az angol labdarúgó-bajnokságban.

A futball szabályalkotó testülete (IFAB) a koronavírus-járvány miatt annak érdekében, hogy csökkenjen a játékosok terhelése, engedélyezte az öt cserelehetőséget. A szabályt jövő augusztusig meghosszabbította a testület, de az egyes nemzeti bajnokságoknak saját jogkört adott annak alkalmazására. A spanyol, a német és a francia liga is az öt csere megtartása mellett döntött, és öt csere áll az edzők rendelkezésére az európai kupasorozatokban és a magyar bajnokságban is.

A Premier League klubjai viszont augusztusban úgy döntöttek: nem élnek a lehetőséggel, a többség - az érintett húsz klubból 11 - véleménye szerint a két extra futballista pályára küldése főként a bővebb minőségi kerettel dolgozó nagy csapatokat segíti.

"Mindenképp megoldást kell találnunk, mert ez így nagyon nehéz" - fogalmazott a német Klopp csapata hétvégi, nyolcadik fordulós mérkőzését követően, amelyen a Mersey-parti együttes 1-1-es döntetlent játszott a Manchester Cityvel. A rivális gárda spanyol vezetőedzője, Guardiola sincs kibékülve a helyzettel.

"Ez így nagyon megterhelő a játékosok számára. Egyszerűen nem értem a Premier League-et és azokat az embereket, akiknek ezekről a dolgokról kell döntést hozniuk" - szögezte le Guardiola.

Klopp a mérkőzések ütemezésével is elégedetlen. Amint a BBC-nek kiemelte: véleménye szerint annak a csapatnak, amely szerdán este a Bajnokok Ligájában szerepel, nem szabadna szombaton korai időpontban pályára lépnie. Példaként hozta fel a Tottenhamet, amely csütörtökön még a Ludogorec vendégeként játszott az Európa-liga csoportkörében, vasárnap - magyar idő szerint 13 órától - pedig már a West Bromwich Albion otthonában volt bajnokija. Klopp a korai kezdést "egyszerűen gyilkosnak" tartja.

"Felkelsz és már játszanod is kell a regenerációs szakaszban. A Premier League-nek változtatnia kell ezen, mert ez így nem mehet tovább" - fűzte hozzá.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×