eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az olimpiai ötkarika a Japán Olimpiai Bizottság tokiói székháza előtt 2020. március 24-én. Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a NOB 2020. március 30-án bejelentette, hogy 2021. július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd a koronavírus egész világra kiterjedő járványa miatt elhalasztott tokiói olimpia. Az ötkarikás játékok elnevezése továbbra is Tokió 2020 lesz.
Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon

"Bármi áron meg kell rendezni a játékokat"

Tekintet nélkül a koronavírus-járvány jelentette kihívásokra. Határozott szavak Japánból.

Minden áron megrendezik jövőre az elhalasztott tokiói olimpiát az ötkarikás játékokért felelős japán miniszter szerint. Hasimoto Szejko keddi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a játékokat meg kell tartani a sportolók érdekében, tekintet nélkül a koronavírus-járvány jelentette kihívásokra.

A pandémia márciusban kényszerítette eddig példa nélkül álló döntésre, az eredetileg idén július 24. és augusztus 9. közé tervezett nyári játékok elhalasztására a házigazdákat és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB). A tokiói olimpia új dátuma 2021. július 23.-augusztus 8., ugyanakkor az elmúlt hónapokban egyre több sportoló, sportvezető és virológus fejezte ki aggodalmát amiatt, hogy vakcina nélkül még jövőre sem lesz biztonságos az olimpia.

"Minden érintett gőzerővel dolgozik azon, hogy megfelelően előkészüljünk, és a sportolók is hatalmas erőfeszítéseket tesznek. Úgy vélem, bármi áron meg kell tartanunk a játékokat. Minden erőfeszítésünket a járvány elleni küzdelemre akarom fókuszálni" - fogalmazott a miniszter.

Takaja Masza, a tokiói olimpia szervezőbizottságának szóvivője hozzáfűzte: jó irányba haladnak a dolgok.

A japán kormány, a szervezőbizottság és a NOB képviselői, valamint járványügyi szakemberek a múlt héten folytattak megbeszélést arról: miként lehet lebonyolítani a tokiói olimpiát a világjárvány árnyékában. A tervek szerint az esztendő végéig dolgozzák ki a részletes szabályozást, amely majd magában foglalja a sportolók beutazását, a koronavírus-tesztelést, a helyszínek biztosítását egészségügyi szempontból, valamint a nézőkre vonatkozó előírásokat. A szervezőbizottság ügyvezető igazgatója, Muto Tosiro pénteken leszögezte: az ötkarikás játékok megrendezéséhez nem szükséges feltétel, hogy legyen vakcina a koronavírus ellen.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×