eur:
395.36
usd:
364.73
bux:
65551.46
2024. március 19. kedd Bánk, József
Torino, 2018. október 2.Paulo Dybala, az olasz Juventus játékosa ünnepel, miután megszerezte csapata első gólját a svájci Young Boys együttese ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája második fordulójában, a H csoportban játszott mérkőzésen a torinói Allianz Arénában 2018. október 2-án. (MTI/EPA/Peter Schneider)
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Schneider

Dybala nélkül próbál továbbjutni a Juventus

Egygólos hátrányból kezd ma este a Juventus az Olympique Lyon ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A két csapat franciaországi mérkőzése 1-0-s hazai győzelmet hozott. A Juvéból minden bizonnyal hiányozni fog a néhány napja a Serie A-idény legjobbjának választott Paulo Dybala.

A sorozatban kilencedszer is olasz bajnok Juve a címnyerés bebiztosítása után gyengén szerepelt, de Rudi Garciát, az OL edzőjét ez nem vezeti félre. Szerinte Sarri csapata nyert volna az utolsó fordulókban is – ha erre szüksége lett volna. A francia edző tisztában van azzal, hogy amióta az egyébként sokat szidott Maurizio Sarri átvette a Juvét, csapata minden hazai BL-mérkőzését megnyerte.

Az olaszok várhatóan a Szczesny – Danilo, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro – Bentancur, Pjanic, Rabiot – Cuadrado, Higuain, Cristiano Ronaldo tizeneggyel kezdenek, ha a középhátvéd Bonuccival valami történne, azt a példátlan esetet élnénk meg, hogy a „Zebrák” olasz játékos nélkül állnak ki egy nemzetközi kupameccsre. Gonzalo Higuaín, talán utolsó juvés meccsén, vagy utolsó juvés meccsei egyikén lesz a középcsatár, Sarri azt pedig világossá tette a csütörtöki sajtótájékoztatón, hogy a kolumbiai Cuadrado kezdeni fog. Ez azt jelenti, hogy Federico Bernardeschi kimarad.

A Lyon mindössze egy tétmérkőzést játszott máju 8. óta, de azon megmutatta, hogy ért a védekezéshez. Egy hete gól nélküli meccs után tizenegyes-párbajban veszített a Paris Saint-Germain ellen a Francia Ligakupa döntőjében. Azon már játszott a decemberben súlyos sérülést szenvedett Memphis Depay. A holland várhatóan Moussa Dembélé és Houssem Aouar társaságában alkotja a Lyon támadószekcióját. A franciák várható összeállítása: Lopes – Denayer, Marcelo, Marçal – Dubois, Caqueret, Guimarães, Aouar, Cornet – Moussa Dembélé, Depay.

A mérkőzés 21 órakor kezdődik, a Spíler 2 TV közvetíti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×