eur:
393.99
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Tóth Ivett a rövidprogramját mutatja be a minszki műkorcsolya Európa-bajnokságon 2019. január 23-án, az ötnapos verseny kezdőnapján.
Nyitókép: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

Fura idényt rendezhetnek a világ műkorcsolyázói

Lesznek Grand Prix-versenyek, de mindenütt elsősorban hazai sportolóknak.

A nemzetközi szövetség (ISU) úgy döntött, megrendezik a műkorcsolyázók idei Grand Prix-versenyeit, de elsősorban hazai sportolók vehetnek majd részt rajtuk.

Az ISU közleménye szerint a hagyományosan októberben és novemberben zajló sorozat mind a hat állomása marad a versenynaptárban, a GP-döntő sorsáról azonban még nem született döntés. A szervezet jelezte, hogy mind a hat rendező, az amerikai, a kanadai, a francia, az orosz, a kínai és a japán szövetség véleményét kikérte előzetesen a GP-ről, és az ő javaslatukat hagyta most jóvá.

A koronavírus-járvány miatt a versenyeken csak a hazai és a rendező országban készülő külföldi korcsolyázók léphetnek majd jégre, valamint olyan sportolók, akiknek a hazájára nincs beutazási korlátozás érvényben az adott GP-állomáson.

A GP-döntőt az eredeti kiírás szerint decemberben Pekingben tartanák, ám egyelőre kérdéses a sorsa. Ugyanakkor a versenyre nem vonatkozik a Kínában bevezetett nemzetközi eseményekre kiadott, év végéig szóló tiltás, mivel a finálé a 2022-es pekingi téli olimpia tesztversenyének is számítana egyben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×