eur:
394.46
usd:
370.32
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Bruno Fernandes, a Manchester United játékosa az első osztályú angol labdarúgó-bajnokságban játszott Chelsea-Manchester United mérkőzésen a londoni Stamford Bridge stadionban 2020. február 17-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

A Manchester United helyzete a legkönnyebb

Négy mérkőzéssel tér vissza szerdán a nemzetközi kupák 2019–2020-as idénye a (majdnem) rendes kerékvágásba. A nemzetközi futballban az augusztus elsősorban a Bajnokok Ligájáé és az Európa-ligáé.

A két sorozat közül az Európa-liga tart hátrább, hiszen ott akad még két olyan nyolcaddöntős párharc, amelyben nem rendeztek mérkőzést. (Ezzel szemben a BL-ben négy csapat, az Atalanta, az RB Leipzig, az Atlético Madrid és a Paris Saint-Germain már a negyeddöntő tagja.)

Mindkét „nulláról” kezdő párban egy olasz és egy spanyol találkozik. Az UEFA rendelkezése szerint a továbbjutás mindkét párharcban egyetlen mérkőzésen dől el, semleges helyszínen, Németországban.

Az Internazionale és a Getafe már szerdán, a Sevilla és az AS Roma csütörtökön találkozik. A milánóiak jól hajráztak a Serie A-ban, egyetlen pontra jöttek fel a Juventus mögé. Másodikak lettek. Nagy terveik vannak az Európa-ligában, Antonio Conte edző szerint megnyerhetik a serleget. Samir Handanović a csapat szlovén kapitánya is optimista, főleg, megnőne az esélyük, ha a védekezésük javulna. Handanović a 2019–2020-as idényben eddig 14 tétmeccsen nem kapott gólt, de a nemzetközi porondon csak egyszer. Conte egyelőre csak a következő, gelsenkircheni mérkőzéssel foglalkozik, azon kell túljutniuk. Utána, az elődöntőért a Bayer Leverkusennel vagy a Rangersszel játszanak. A skótok otthon kikaptak 3-1-re a járvány előtt, nem sok esélyük maradt

A Getafe az egyik olyan csapat, amelyiknek rosszul jött a koronavírus-járvány miatti szünet. Előtte reményük volt a BL-indulás kiharcolására, utána tizenegy mérkőzésükből csak egyet nyertek meg.

„Éles” lesz a dán Köbenhavn és a török bajnok Başakşehir összecsapása. Az isztambuliak otthon 1-0-ra nyertek, ez előnyt jelent, ahogyxan a korábbi kiávló játékosból lett edzőjük, Okan Buruk is hangoztatta, A csapat viszonylag hamar bebiztosította története első török bajnoki címét, azóta a kulcsemberek csak az Európa-ligára készültek.

A Sahtar Donyeck Kijevben fogadja a Wolfsburgot. A németországi meccset 2-1-re megnyerte. A múltban tíz alkalomból kilencszer nyert otthon, amikor az első meccsen nyerni tudott vendégként. A régi-új ukrán bajnok ellen a Bundesliga hetedik helyezettje elsősorban jó idegenbeli mérlegében bízik – mi másban bízhatna? Február eleje óta egy döntetlen és egy vereség mellett hat Bundesliga-meccsét megnyerte vendégként.

A Manchester United akár már a folytatásra is készülhet, miután az első mérkőzést 5-0-ra megnyerte a LASK ellen Ausztriában. Nagyon valószínű, hogy Ole Gunnar Solskjaer nem kockáztatja minden sztárjának szerepeltetését, hiszen a fejében már a következő meccs, a negyeddöntő járhat. (A Köbenhavn–Başakşehir győztese lesz az ellenfél. A Manchester United, illetve a norvég menedzser mindenkinél többet rotált eddig: már 35 játékos szerepelt eddig az Európa-liga mostani sorozatában.

Európa-liga, nyolcaddöntők

Sahtar–Wolfsburg (18.55, Digisport 1),

Köbenhavn–Başakşehir (18.55, Digisport 2)

Internazionale–Getafe (21.00, Digisport 1)

Manchester United–Linzer ASK (21.00, Digisport 2).

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×