eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Szahír, 2018. április 5.Fernando Alonso, a McLaren-Renault spanyol versenyzője sajtóértekezleten vesz részt a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Bahreini Nagydíjának otthont adó szahíri pályán 2018. április 5-én. A futamot április 8-án rendezik.  (MTI/EPA/Valdrin Xhemaj)
Nyitókép: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

Kiderültek a részletek Alonso visszatéréséről

A kétszeres világbajnok spanyol pilóta újra a dobogóra vágyik.

Visszatér a Forma-1-be a kétszeres világbajnok Fernando Alonso - erősítette meg a korábbi értesüléseket a Renault csapat.

A spanyol pilóta, aki a hónap végén már 39 éves lesz, a jelenlegi idény végén a McLarenhez távozó Daniel Ricciardo helyét veszi át, és a francia Esteban Ocon csapattársa lesz. Alonso 2+1 éves szerződést ír alá.

„Nagy büszkeséggel és túláradó érzelmekkel tölt el, hogy lehetőséget kaptam a csapatnál, amelyik annak idején esélyt adott nekem pályafutásom elején. Az istálló télen mutatott előrelépése hitelesíti a jövőre vonatkozó célkitűzéseket. Minden korábban szerzett tapasztalatomra számíthat az istállónál mindenki, a szerelőktől kezdve a csapattársamig, mert én is ugyanoda vágyom, mint ahogy a csapat: vissza a dobogóra” – írja a Nemzeti Sport Online, Alonsót idézve.

„Fernando Alonso szerződtetése egyértelműen a csapat azon törekvéseit szolgálja, hogy visszatérjen az élmezőnybe. Jelenléte a csapatnál rendkívüli jelentős. A kötelék Fernando, a csapat és a szurkolók között szinte természetes választássá tette őt számunkra. A múltban együtt elért sikerek mellett, megvan vele a közös akarat, hogy a jövőbeli projektet is sikerre vigyük. Fernando szerepe Esteban mellett az lesz elsősorban a küldetése, hogy az istállót minél jobban felkészítse a 2022-es idényre” – mondta a közleményben Cyril Abiteboul, a Renault csapatfőnöke.

Karrierje legnagyobb sikereit a Renault-val érte el Alonso, 2005-ben és 2006-ban is világbajnokságot nyert az istállóval, melynél 2002-től 2006-ig, majd 2008-ban és 2009-ben szerepelt.

A spanyol versenyző eddigi utolsó Forma-1-es futamát a 2018-as szezonzáró viadalon, az Abu-Dzabi Nagydíjon teljesítette, azóta több kategóriában is kipróbálta magát, így például idén indult a Dakar-ralin és a győztes csapat tagja volt a 2018-as és 2019-es Le Mans-i 24 órás autóversenyen.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×