eur:
393.08
usd:
366.57
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Védőmaszkot viselő férfi egy folyómenti parkban, a koronavírus-járvány epicentrumának tartott Vuhanban 2020. április 6-án. Az új megbetegedések számának csökkenése miatt Vuhanban bejelentették, hogy április 8-tól az emberek elhagyhatják az eddig veszterzár alatt tartott várost.
Nyitókép: Roman Pilipej

Vuhanban ledobták a maszkot a futballisták

Visszatért a futballélet Vuhanba, a koronavírus-járvány első epicentrumába. A 11 milliós kínai nagyvárosban már maszk nélkül játszanak a tereken.

Vuhanban április elején oldották fel a legszigorúbb korlátozásokat, azok alatt szó sem lehetett akár csak nézők nélküli, egymás közötti játszadozásról. Immár az amatőr labdarúgók újra futballcipőt húzhattak. Akad, akinek még a nyakában ott van a maszk, de az élet kezd visszatérni a régi kerékvágásba.

„Hosszú ideig tartott a karantén, az alatt otthon kellett futballpótlék után nézni – idézte a besoccer a 42 éves Vang Ci-csun szavait. – Zsonglőrködtünk, dekáztunk otthon a fiammal, néha lementünk a pincében lévő garázsba gyakorolni.”

Egy másik játékos azt mondta, a szabadság érzése kerítette hatalmába, amikor az egyik meleg este újra kifuthatott a pályára futballozni.

„Mielőtt a karantént megszüntették, mindenki bezártnak érezte magát” – mondta egy Ven családnevű, 45 éves férfi. –

Szükségünk volt a mozgásra. Egyelőre hetente egyszer játszunk. Nagyon boldog vagyok.”

Természetesen a profik is visszatértek a pályára.

Köztük van Vang Su-ang, aki néhány hónapja még a tokiói olimpiára készült a kínai női válogatottal. A város szülötte, pályafutása nagy részét ottani klubokban töltötte – most is az egyetemi csapat, a Vuhan Csianghan játékosa –, de a 2018–2019-es szezonban a világ egyik legerősebb csapatában, a Paris Saint-Germainben futballozott. A zárás alatt úgy igyekezett formában tartani magát, hogy a házuk tetején egy falnak rúgta a labdát.

A vuhani férfi csapat, a Vuhan Zall, amelynek hajdanán az olasz Ciro Ferrara is volt az edzője, a kínai profi liga élvonalában játszik. A Vuhan Three Towns a harmadikban. Mind a két csapat visszatért a városba, miután a járvány kitörése után máshova költöztették őket.

A CSL, az angol nevet viselő Kínai Szuperliga eredetileg február 22-én rajtolt volna. A tervek szerint éppen egy hónap múlva rajtolhat.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×