eur:
393.54
usd:
369.36
bux:
65648.02
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: pixabay

EHF-döntés: final fourban a Veszprém, vb-n a férfi válogatott

Az Európai Kézilabda-szövetség, az EHF Végrehajtó Bizottsága számos döntést hozott pénteki videokonferenciáján az európai kézilabdaszezon folytatásának lehetőségéről.

Megállapította, hogy júniusban még nem kerülhet sor mérkőzésekre, ezért és ezen kívül több eseményt el kell halasztani vagy törölni kell a koronavírus-járvány miatt. Az alapvető cél az volt, hogy – ahol arra lehetőség van – fejezzék be a 2019–2020-as idényt, egyszersmind megteremtsék a feltételeit a 2020–221-es szezon megkezdésének.

VELUX EHF Bajnokok Ligája

Megvizsgálták annak lehetőségét, hogy a hátralévő egyenes kieséses fordulók 2020 őszén kerüljenek lejátszásra. Ám a sűrű versenynaptár és az EHF új média- és marketingmegállapodásai miatt ez nem volt kivitelezhető.

Ezért a nyolcaddöntőkből és a negyeddöntőkből hátralévő mérkőzéseket törölték. A 2020-as VELUX EHF négyesdöntőre december 28-án és 29-én kerül sor, Kölnben. Erre a csoportszakasz két csoportjának első két helyezettje, a Barcelona, a Paris Saint-Germain, a THW Kiel és a Telekom Veszprém HC jutott be.

DELO NŐI EHF Bajnokok Ligája

A negyeddöntő mérkőzéseit júniusban biztosan nem rendezik meg. A négyesdöntő szeptember 5–6-án, Budapesten kerül megrendezésre. Az EHF és az EHF Marketing vizsgálja a negyeddöntő megrendezésének esetleges lehetőségét szeptember harmadikai dátummal. Ha még szeptember elején sem lehetne megrendezni a mérkőzéseket, azok átcsúsznak októberre. Ebben az esetben a negyeddöntőket már biztosan nem játsszák le. Ha csak négyesdöntőt tartanak majd, abban a Metz, az Esbjerg, a Györi Audi ETO KC és a Brest Bretagne szerepelhet.

FÉRFI EHF-KUPA

A tornát nem fejezik be, törölték.

NŐI EHF-KUPA, CHALLENGE KUPÁK

A Női EHF Kupa, valamint a férfi és női Challenge Kupa hátralévő mérkőzéseit törölték.

NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG

A 2020-as női Európa-bajnokság hátralévő selejtezőit törölték. A korábbi rangsor alapján a következő csapatok jutottak ki a tornára: Franciaország, Oroszország, Hollandia, Románia, Svédország, Magyarország, Montenegró, Németország, Szerbia, Spanyolország, Szlovénia, Lengyelország, Csehország, Horvátország. Norvégia és Dánia rendezőként szerepel. A torna sorsolására június 18-án, Bécsben kerül sor.

2021-ES FÉRFI VILÁGBAJNOKSÁG, EURÓPAI PÓTSELEJTEZŐK

A 2021-es férfi világbajnokságra kvalifikáló európai rájátszást törölték. Az EHF vonatkozó ranglistája alapján a következő csapatok jutottak ki az egyiptomi világbajnokságra: Szlovénia, Németország, Portugália, Svédország, Ausztria, Magyarország, Fehéroroszország, Izland, Csehország, Franciaország. Spanyolország, Horvátország és Norvégia, valamint a címvédő Dánia már korábban jogot szerzett az indulásra.

KOROSZTÁLYOS VERSENYEK

A nyári korosztályos tornákat elhalasztották.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 18. 15:50
×
×
×
×