eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Burján Csaba (b) a rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság 500 méteres selejtezőjében Szófiában 2019. március 8-án. Jobbról a koreai Li Dzsune Szeo.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Keményen megbüntették a meggondolatlanul posztoló magyar olimpikont

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) etikai és fegyelmi bizottsága egy évre eltiltotta az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázót, Burján Csabát.

A testület - amint az a szövetség honlapján olvasható szerdai közleményből kiderül - megállapította, hogy a versenyző a közösségi médiában december 3-án közzétett bejegyzésével fegyelmi és etikai vétséget követett el. Emiatt "a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottban, a válogatott edzéseken és edzőtáborban való részvételtől, valamint az MOKSZ versenynaptárában szereplő versenyektől egy év időtartamra eltiltotta".

Burján Csaba válogatott kerettagságát Telegdi Attila, a szövetség gyorsasági ágazati sportigazgatója 2019. december 5-én függesztette fel a fegyelmi eljárás lezárásáig.

Mivel a felfüggesztés időszaka beleszámít a büntetés időtartamába, az eltiltás december 5-én jár le.

A versenyző a határozat kézhezvételétől számított 15 napon belül írásban fellebbezést nyújthat be.

A 25 éves sportoló Kínát sértő mondatot posztolt ("F.cking China") a repülőtéri várakozás pillanatait és a tömeget megörökítve Instagram-oldalára, amikor a válogatott Nagojából utazott Sanghajba. A posztot később törölte és bocsánatot is kért az "aranypengések" kínai edzőjétől, Csang Csingtől, közismert nevén Linától.

Bánhidi Ákos csapatvezető döntése értelmében Burján Csaba nem lépett jégre a kínai metropoliszban, hazautazott Kínából, majd fegyelmi eljárást indítottak ellene. A gyorskorcsolyázó, aki azóta bocsánatot kért tettéért, emiatt kihagyta január végén a debreceni Európa-bajnokságot is.

Az eset miatt lemondott a válogatott kínai vezetőedzője, Csang Csing Lina, de az MOKSZ azt nem fogadta el, így a 2013 óta Magyarországon dolgozó szakember a kontinensviadalon a szokott módon, a jég mellett állva segítette a magyar versenyzőket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×