eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
London, 2016. november 6.Harry Kane, a Tottenham Hotspur játékosa ünnepel, miután büntetőből gólt szerzett az Arsenal ellen az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2016. november 6-i mérkőzésén a londoni Emirates Stadionban. (MTI/EPA/Andy Rain)
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Középpontban a középcsatárok: Kane vs. Lewandowski

Ma és szerdán rendezik a második fordulót a labdarúgó Bajnokok Ligája 2019-es csoportkörében. A sláger a Bayern londoni mérkőzése. A további hétből még egy meccsen találkozik topligás csapat, Torinóban, ahol a Bayer Leverkusen lesz a Juventus vendége.

A brit és a német sajtó is szívesen emlegeti Robert Lewandowski és Harry Kane, a két klasszikus középcsatár párharcaként a Tottenham–Bayern összecsapást, amely egyébként a két patinás klub első találkozóját jelenti a királykategóriában. Ugyanakkor érdekes randevúja lesz ez a francia világbajnokoknak, hiszen Hugo Lloris a Spurs csapatkapitánya, míg az ellenfélnél négy olyan futballista is szerepelhet, akik a múlt hónapban helyet kaptak a vb-győztes Kékek Eb-selejtezős csapatában: Pavard, Hernandez, Tolisso és Coman. Közülük a két szélsőhátvéd 2018-ban Oroszországban világbajnok lett.

A csoport másik meccsén a Crvena zvezda fogadja az Olympiakoszt, a két gárda között remek a kapcsolat. A „vörös csillagosok” az eddigi öt hazai meccsüket, amelyet görög csapat ellen vívtak a bajnokok tornáján, mind megnyerték.

Az A csoportban már este hét előtt pályára lép a Real Madrid, Eden Hazard és Thibaut Courtois a honfitársai ellen szerepel. A csoport másik találkozóján a PSG Isztambulban, a Galatasaray ellen lép pályára, az eltiltott Neymar nélkül.

A C csoportban az Atalanta, amely súlyos vereséggel kezdte története első BL-szereplését, az ukrán Sahtar ellen próbál javítani. A mérkőzést Milánóban, a San Siróban rendezik. Az ukránok eddig mindössze egyszer tudtak nyerni Olaszországban. A másik párban a Manchester City fogadja a selejtezőben a Ferencvárost is búcsúztató Dinamo Zagrebet, Guardiola szerint a horvátok első fordulós gólfesztiválja tiszteletet parancsol.

Az Atlético Moszkvában a remek rajtot vevő Lokomotiv ellen játszik majd, kérdés, tud-e végre gólt szerezni, mert az utóbbi időben ezzel hadilábon áll. A Juve a Bayer Leverkusent fogadja, Maurizio Sarri nagyon dicsérte a németeket, kiemelve, hogy a Bundesligában a Bayer Leverkusen egyike a labdát legtöbbet birtokló csapatoknak.

A keddi program

A csoport

  • Real Madrid–FC Bruges 18.55 (tv: Spíler2)
  • Galatasaray–Paris Saint-Germain 21.00 (Spíler1)

B csoport

  • Tottenham–Bayern München 21.00 (M4 Sport)
  • Crvena zvezda–Olympiakosz Pireusz 21.00

C csoport:

  • Atalanta–Sahtar Donyeck 18.55 (Spíler1)
  • Manchester City–Dinamo Zagreb 21.00

D csoport:

  • Juventus–Bayer Leverkusen 21.00 (Spíler2)
  • Lokomotiv Moszkva–Atlético Madrid 21.00
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×