eur:
394.32
usd:
369.73
bux:
65129.35
2024. április 19. péntek Emma
Fucsovics Márton a svájci Stan Wawrinka ellen játszik az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna férfi egyesének második fordulójában 2019. március 10-én.
Nyitókép: MTI/EPA/John G. Mabanglo

Fucsovics Márton visszatér a válogatottba

Fucsovics Márton, a legmagasabban jegyzett magyar teniszező ismét szerepelni fog a Davis-kupa válogatottban.

A Magyar Tenisz Szövetség híre szerint a döntés hozzájárulhat, hogy rendeződjön a viszony Fucsovics Márton és a szervezet vezetése között. A döntés egyben azt jelenti, hogy Köves Gábor szövetségi kapitány csapata a legerősebb összeállításban léphet pályára az ukránok elleni, budapesti találkozón szeptemberben.

"Szeretnék segíteni a csapatnak, hogy jövőre legyen esélyünk kijutni a 18 csapatos világbajnokságra

és az olimpiai kvalifikáció is fontos szempont volt a döntésemben. A siker érdekében előre kell tekintenem és csak az előttem álló feladatokra koncentrálok"- mondta Fucsovics Márton a döntése hátteréről.

„Nagyon örülünk Marci döntésének. A visszatérése mindenképp előrelépést jelent, és reméljük, hogy a közte és a szövetség közötti fennmaradó további nyitott kérdéseket is sikerül megnyugtatóan rendeznünk. Úgy gondoljuk, hogy a magyar tenisz elsődleges érdeke, hogy a legjobb hazai játékos játsszon a nemzeti csapatban, és örülünk, hogy a visszatérésével új időszámítás indulhat e tekintetben is. A szövetség reméli, hogy a Davis-kupa válogatott, illetve Marci olimpiai kvalifikációs tervei is sikerrel járnak majd" – mondta Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke.

Fucsovics tavaly augusztusban jelentette be, hogy nem játszik a csapatban a szövetséggel fennálló nézeteltérés miatt. Nyílt levélben foglalta össze a sérelmeit. Később Babos Tímea is csatlakozott hozzá.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×