eur:
393.76
usd:
365.05
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Pars Krisztián a Rio de Janeiró-i nyári olimpiai férfi kalapácsvetésének selejtezőjében az Olimpiai Stadionban 2016. augusztus 17-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Nagyon rossz hírt kapott a világklasszis magyar sportoló

Makacs térdsérülése miatt korántsem problémamentes a visszatérésre váró Pars Krisztián kalapácsvető felkészülése.

Az olimpiai bajnok sportoló - akinek doppingvétség miatt kapott másfél éves eltiltása a múlt héten járt le - az M4 Sportnak Szombathelyről úgy nyilatkozott, hogy februárban műtéten esett át, de a gondjai nem oldódtak meg, injekciós kúrával próbálják kezelni a helyzetet, ősszel pedig újabb műtét vár rá.

"Ez az indulást nem, inkább az eredményt befolyásolja"

- utalt a sportoló a jövő hétvégi, budapesti országos bajnokságra. Mint mondta, a fájdalom abban gátolja őt, hogy gyors legyen, ami neki az erőssége volt, de bízik a rutinjában és abban, amit megtanult. Az ob-n 76 méter fölött szeretne dobni, amivel meglenne a világbajnoki induláshoz szükséges szint.

"Tudok edzeni, tudom csinálni a dolgokat, de úgy hetven százalékos mennyiségben és minőségben, ami annyit jelent, hogy olyan 76-77 méter a számítható eredmény" - tette hozzá.

A vb-re ősszel kerül sor Dohában, a kalapácsvetők versenyét október 2-án rendezik, rá egy hétre pedig már újabb műtéti beavatkozást terveznek kezelőorvosával, hogy aztán az olimpiai felkészülés minél jobb legyen.

"Egy ilyen műtétből a felépülés legalább három hónap"

- indokolta a vb után közeli időpontot a 37 éves, kétszeres Európa-bajnok és kétszeres vb-ezüstérmes Pars Krisztián.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×