eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
A 22 éves Takács Tamara világbajnoki aranyéremmel ünnepelte a születésnapját. (Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség)
Nyitókép: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Kiderült, milyen szerrel bukott meg a világbajnok magyar kajakos

Takács Tamara korábbi edzője, Fábiánné Rozsnyói Katalin szerint lerítt róla, hogy meg nem engedett szerrel élt.

Fennakadt a doppingvizsgálaton Takács Tamara világ- és Európa-bajnok kajakos. A Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség tájékoztatása szerint első fokon négyéves eltiltással sújtotta a sportolót, akit 2017-ben itthon az év legjobb női versenyzőjének választottak.

A Blikk úgy értesült, hogy Takácsot még februárban ellenőrizte a Magyar Antidopping Csoport (MACS), és a szintetikus szteroidok közé tartozó sztanozolol nevű szerrel bukott meg. Amíg az eljárás le nem zárul, az ICF semmilyen részletet nem közöl az üggyel kapcsolatban.

Dányi Szilárd (48), a kajakos ügyvédje elmondta, élnek a fellebbezés jogával, mert szerinte védence szándékosan semmilyen doppingszert nem szedett be, ezáltal nem is követhetett el szándékos doppingvétséget. Valaki az akaratán kívül az ételébe, az italába tehette a szert, vagy valamelyik, legálisan szedhető táplálékkiegészítője szennyeződött, ezáltal jutott doppingszer a szervezetébe. Emiatt a sportolónő feljelentést tett ismeretlen tettes ellen

Takács tavaly a belgrádi Európa-bajnokságon aranyérmes lett 5000 méteren, míg 1000 méteren ezüstérmet nyert. Tavaly nyáron hagyta el edzőjét, Fábiánné Rozsnyói Katalint, és az idei szezont Simon Miklós irányításával kezdte meg.

Fábiánné Rozsnyói Katalin a Borsnak azt mondta, a lánya mutatott egy képet Takácsról, és azonnal tudta, hogy meg nem en­gedett szerrel élt, mert "az ilyesmi lerí egy kajakosról". Új edzője viszont hisz tanítványa ártatlanságában, úgy vélekedett, hogy "genetikai, azaz a fiús alkatából fakadó meglepően magas tesztoszteronszintje lehet az ok".

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×