eur:
393.24
usd:
368.27
bux:
66067.88
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

BL-döntőben a Győr: „ez volt az egyik legjobb meccsünk”

Sorozatban negyedszer jutott be a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjébe a Győr. A magyar együttes nagyon magabiztosan, 31-22-re verte a norvég Vipers Kristiansandot úgy, hogy a hajrában már a legjobbak pihenhettek. Danyi Gábor vezetőedző szerint a fináléban még elszántabbak lesznek.

„Nem vártam ezt a teljesítményt. Nagyon jól kezdtünk védekezésben, főleg Leynaud teljesítménye volt kimagasló” – kezdte értékelését a Győr edzője, Danyi Gábor. A francia kapus főleg az első félidőben parádézott, 58 százalékos hatékonysággal védett.

A tréner hozzátette: a szünetben, tízgólos vezetésnél is azt kérte a játékosoktól, hogy vegyék úgy, mintha döntetlen lenne az állás. Ez egyébként új rekord a négyes döntőben: korábban még egyik csapat sem tudott tíz góllal vezetni. Amikor a második félidő elején kisebb hullámvölgy következett, és a Vipers hét gólra felzárkózott, akkor az volt a legfontosabb, hogy megnyugtassa csapatát.

Bejött, amiről Danyi a meccs előtt beszélt, vagyis sikerült megakadályozni a Vipers rohanását, ezúttal statikusabb volt a játék, ez pedig a győrieknek kedvezett. Egyik csapat sem szerzett gólt lerohanásból. Amikor Leynaud teljesítménye visszaesett, akkor Kari Grimsbö állt be és mutatott be fontos védéseket.

Az ETO edzője azt mondta, ez a szezon legjobb meccsei közé tartozott, csak a Bukarest elleni hazai BL-meccs első félidejében és a középdöntőben a Vipers ellen a szünet után játszott hasonló szinten a Győr.

A tréner szerint fontos tényező volt a BL-rutin, hiszen a Vipers először szerepelt a négyes döntőben. „Nehéz volt nekik alkalmazkodni a körülményekhez, ez egy különleges esemény.

Láttam a rémületet az arcokon”

– mondta Danyi.

Már a döntőre tekintve lényeges lehet, hogy mindenki pályára léphetett, a hajrában a legjobbak pihenhettek. Az egyetlen rossz hír, hogy Jana Knedlikova megsérült, a fináléban nem szerepelhet. Valamennyi mezőnyjátékos szerzett gólt, ami szintén a csapat erejét mutatja. Sőt, Danyi szerint nem lehet tudni, hogy az adott meccsen kinek jön ki a lépés, így pedig nehéz az ellenfeleknek felkészülni. Ezúttal a beálló, Kari Brattset volt a legeredményesebb, nyolc gólt szerzett, de fontosak voltak Eduarda Amorim átlövései, valamint a hétméteres vonalról hibátlan Görbicz Anita és a szélről higgadt Bódi Bernadett teljesítménye is.

Energia tehát még maradt a játékosokban, és Danyi Gábor azt ígérte,

a fináléban még elszántabban fognak játszani, még jobban fognak küzdeni,

bárki is lesz az ellenfél. Az edzőre döntő előtt még egy nagy feladat vár. Megfogadta ugyanis, ha döntőbe jutnak, akkor három szigetkört teljesít majd délelőtt. Pénteken eggyel kezdte, szombaton már kettőt futott a Margitszigeten, de ezt a finálé előtt megtoldja még eggyel.

„Nagyon jól működött a védekezés és nekem is sikerült védeni egy-két labdát. Nagyon sokat köszönhetek a védőknek. Remekül játszottunk és együtt, csapatként nyertük meg ezt a mérkőzést” – értékelt Leynaud a meccs után.

A győriek holland irányítója, Nycke Groot arról beszélt az Infostartnak, hogy az első félidőben kiválóan, magas szinten játszottak. A másodikban nem tudták ezt megismételni, de nem is lehet hatvan percig ezen a szinten teljesíteni.

„Örülök az eredménynek és annak, ahogy játszottunk. A védekezés és a kapusteljesítmény is fantasztikus volt”

– mondta a szezon végén távozó játékos.

A Vipers rutinos kapusa, a Győrrel két BL-t nyerő Katrine Lunde szerint jó tapasztalat volt a meccs, amelyen nem tudták magukból kihozni a maximumot.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Mutatunk egy részvényt, amivel meg lehet játszani a következő Nagy Bummot

Mutatunk egy részvényt, amivel meg lehet játszani a következő Nagy Bummot

Ha igazán izgalmas tőzsdei befektetéseket keresünk, akkor néha érdemes lehet kitágítani a fókuszunkat a megszokott „állampapír-OTP-nagy amerikai cégek" nexusából, és akár egészen távoli országok részvénypiacain is körülnézni. Elemzésünkben pontosan erre teszünk kísérletet, egy olyan ország egyik legizgalmasabb iparágából szemezgetünk, amely számos elemzők várakozása alapján óriási növekedés és gazdasági fejlődés előtt áll.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×