eur:
393.76
usd:
365.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A szolnoki Andrija Prlainovic a férfi vízilabda ob I 14. fordulójában játszott Szolnoki Dózsa VSC - FTC-PQS Waterpolo mérkőzés előtt a szolnoki Vízilabda Arénában 2018. február 22-én. Szolnoki - FTC 11-13.
Nyitókép: MTI/Bugány János

Kikapott a Szolnok a címvédőtől

Az együttes az Olimpiakosz vendégeként 11-10-es vereséget szenvedett a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában.

A forduló előtt mindkét csapat 15 pontos volt, az Olimpiakosz jobb gólkülönbségének köszönhetően állt a csoport harmadik helyén. Mivel a Hannover részvétele házigazdaként biztos a BL nyolcas döntőben, így

ebből a csoportból csak három gárda jut tovább, és ezért is rendkívül fontos volt a Szolnok számára ez az összecsapás.

Ennek megfelelően a magyar együttes az első félidőben többször is vezetett, a második negyedben már három góllal is (2-5), de a hazaiak a nagyszünet előtt felzárkóztak.

A harmadik negyedben összesen nyolc gól esett, de nem a szolnokiaknak kedvező leosztásban: Alekszandrosz Gunasz egy másodperccel a játékrész vége előtt szerzett találatával 1-0 után ismét a címvédő vezetett, előnyét pedig az utolsó felvonásban is őrizte.

A mérkőzés végén a Szolnok támadhatott az egyenlítésért, de Zalánki Gergő lövését blokkolták, így a hazaiak nagy lépést tettek a továbbjutás felé. A két csapat első egymás elleni ütközetén december 19-én 9-9-es döntetlen született Szolnokon.

Vereségükkel a 2017-ben BL-győztes Tisza-partiak három pontos hátrányba kerültek a csoport utolsó továbbjutó helyét elfoglaló görög együttessel szemben négy fordulóval a zárás előtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×