eur:
394.65
usd:
369.44
bux:
65343.37
2024. április 23. kedd Béla
A diósgyőri Dusan Brkovic (b) és a debreceni Szécsi Márk a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában játszott Debreceni VSC - Diósgyőri VTK mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2019. március 16-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Felcsúti vereséggel mutatkozott be az MTK új vezetőedzője

Az Újpest legyőzte a Kisvárdát, a Ferencváros pedig a Haladást. Győzött a Vidi a Mezőkövesd ellen, és könnyedén verte a Honvéd a Paksot. A Debrecen hazai pályán gyűrte le a bennmaradásért küzdő Diósgyőrt. Így telt a szombat az NBI-ben.

Vereséggel mutatkozott be az MTK Budapest kispadján a héten kinevezett Lucsánszky Tamás, miután csapata a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában 3-2-re kikapott a Puskás Akadémia otthonában. A hazaiak győztes gólját a 91. percben a 18 éves Tamás Nándor szerezte. Gyorsan vezetést szerzett a Puskás Akadémia, a vendégek azonban egy szöglet után Jevgen Szelin első bajnoki góljával egyenlítettek. Az MTK futballozott ezt követően mezőnyfölényben, s a veterán Torghelle Sándor révén tíz perccel a szünet előtt fordított.

A második félidő elején egy rendkívül furcsa, hazai szempontból szerencsés góllal folytatódott a játék: bal oldali szöglet után Nagy Zsoltról pattant a kapu felé a labda, Artyom Kicsak, a vendégek hálóőre pedig beügyetlenkedte azt. A 79. percben egy gyönyörű összjáték végén Josip Knezevic került ziccerbe, de mellé lőtt.

A hajrában a Puskás Akadémia játszott inkább győzelemre, ennek pedig a 91. percben meglett a gyümölcse: a csereként pályára lépő 18 esztendős Tamás Nándor a kapufáról kipattanót labdát vágta a hálóba.

Az Újpest FC 1-0-ra legyőzte a vendég Kisvárda gárdáját. Meglehetősen eseménytelenül telt a mérkőzés, az Újpest hiába birtokolta többet a labdát, csak elvétve tudta veszélyeztetni a Kisvárda kapuját. Aztán a 23. percben Traoré harcolt ki tizenegyest, majd magabiztosan értékesítette is azt. A házigazda gólja után szinte azonnal egyenlíthetett volna a vendégcsapat, ám egy támadáson belül előbb Horváth, majd Vári találta el fejjel a keresztlécet.

A fordulás után nem változott a játék képe, a két csapat többnyire egyenrangú partnernek bizonyult a mezőnyben, míg a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. Dajka László hiába próbálta cserékkel frissíteni csapatát, a kisvárdaiak a második félidőben nem tudtak helyzetet kialakítani, így az Újpest 1-0-ra nyert, és a szezon során harmadszor is legyőzte az újoncot.

Az Újpest pályaválasztóként sorozatban 12. bajnoki mérkőzésén maradt veretlen, míg a Kisvárda nyeretlenségi szériája immár öt mérkőzés óta tart.

A listavezető Ferencváros 2-0-ra nyert a sereghajtó Haladás ellen. A Haladás két győztes bajnoki után kapott ki, míg a Ferencváros javított a Vidi FC-től szerdán elszenvedett hazai kupavereség után. Az első negyedórában a Ferencváros lépett fel támadóbban, de gólhelyzetet nem tudott kialakítani. A 25. percben Bamgboye hagyta ki a mérkőzés első nagy lehetőségét, majd két percre rá Varga Roland bal alsó sarokba tartó büntetőjét védte ki Király Gábor. Az első félidő ráadásában Lanzafame ugyan gólt szerzett, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

A fordulás után a Ferencváros egyre nagyobb mezőnyfölényben játszott, de hol Király akadályozta meg a hazai gólszerzést, hol a befejezésbe csúszott hiba. A 70. percben Lovrencsics Gergő 20 méteres, megpattanó lövése végül utat talált a szombathelyiek hálójába, a gól után hevesen reklamáló Király pedig egymás után két sárga lapot kapott, így csapata emberhátrányba került.

A hajrában Sigér is gólt szerzett - a Haladás csak kapufáig jutott -, így a ferencvárosi együttes nyert, és pályaválasztóként immár 33 találkozó óta nem kapott ki a bajnokságban.

Futács Márkó góljával a MOL Vidi FC 1-0-ra legyőzte a vendég Mezőkövesdet a MOL Aréna Sóstóban.

Lendületesen kezdtek a csapatok, előbb a Vidi rontott nagy helyzetben, majd a vendégek is elpuskáztak egy ígéretes lehetőséget. A folytatásban fölénybe került a hazai csapat és Futács Márkó révén megszerezte a vezetést. A második félidő Vinícius Paulo kapufára fejelt labdájával indult, majd a vendégek percei következtek, akik átvették a játék irányítását. A fehérváriak visszahúzódtak, a kontratámadásaikban bíztak, s Kovács István kapufájánál közel jártak előnyük megduplázásához.

A dobogós helyekért küzdő Budapest Honvéd szombaton háromgólos győzelmet aratott középmezőnyhöz tartozó vendége, a Paksi FC felett. A mérkőzés első szakaszában a vendégek birtokolták többet a labdát, de mezőnyfölényük meddőnek bizonyult, veszélyeztetni egyáltalán nem tudták a kispestiek kapuját.

A Honvéd aztán váratlanul vezetést szerzett a 150. bajnoki találkozóján szereplő Holender találatával. A gól jót tett a mérkőzésnek, mert a paksiak magasabb sebességi fokozatban kapcsoltak, mégis a fővárosiak növelték előnyüket a duplázó Holender révén, aki jubileumát így azzal ünnepelhette, hogy utolérte a góllövőlista élén a ferencvárosi Davide Lanzafamét.

A folytatásban biztos vezetése ellenére a Honvéd támadott többet, amely meghozta eredményét, a harmadik gól tulajdonképpen végleg eldöntötte a három pont sorsát.

A hátralévő időben a hazaiak visszahúzódtak, így a paksiaknál volt többet a labda, de helyzetet csak elvétve alakítottak ki, a kevés lehetőségük alkalmával pedig Gróf védett, így az eredmény már nem változott.

A Debrecen hazai pályán 1-0-ra legyőzte a bennmaradásért küzdő Diósgyőrt szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában, sikerével pedig megőrizte harmadik helyét.

Az első percekben a vendég diósgyőriek kezdeményeztek, majd magára talált a Debrecen, amely a vezetést is hamar megszerezte. A folytatásban a hazaiak átadták a területet a DVTK-nak,

a kiesés elől menekülő együttes azonban hiába birtokolta többet a labdát, a 16-os előtt többnyire elfogyott a tudomány.

A második félidőben nem sokat változott a játék képe, a Debrecen magabiztosan őrizte egygólos előnyét, a Diósgyőr játékából pedig továbbra is hiányzott az ötlet, az elképzelés, így komolyabb lehetőség nem adódott a vendégek előtt. Megérdemelt győzelmével a Debrecen megőrizte a dobogó harmadik fokát az Újpest és a Budapest Honvéd előtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×