eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Buenos Aires, 2018. október 11.A Nemzetközi Olimpiai Bizottság olimpiai információs szolgálata által közreadott, halszemoptikával készített képen Milák Kristóf (k) a lengyel Jakub Kraska (b) és a brazil Lucas Martins Costa Peixoto között versenyez a férfiak 100 méteres gyorsúszásának előfutamában a III. nyári ifjúsági olimpián Buenos Airesben 2018. október 11-én. (MTI/EPA/OIS/IOC/Joel Marklund)
Nyitókép: MTI/EPA/OIS/IOC/Joel Marklund

Hátba lőttek egy úszót - összetévesztették valakivel

A 19 éves olasz Manuel Bortuzzo a tokiói olimpiára készült.

Lövöldözésbe torkollott Rómában egy klubban kialakult konfliktus szombat éjjel. Két csoport először csak dulakodni kezdett egymással, majd az egyik, miután távozott, fegyverekkel tért vissza, ekkor keverték össze egy bandataggal a 19 éves Manuel Bortuzzót és lőtték hátba - semmi köze nem volt a korábban történtekhez.

Bortuzzót - mint az Origo írja - azonnal kórházba szállították, megoperálták, de az orvosok egyelőre nem tudják biztosan megmondani, hogy a gerincvelőt is megsértő lövedék okozott-e maradandó károsodást. Amennyiben igen, Bortuzzo élete végéig tolószékes lesz.

Bortuzzo 2018 őszén Trevisóból költözött Rómába, ahol egy klubban készült az olimpiai és világbajnok Gregorio Paltrinierivel és az Európa-bajnok Luca Dottóval, hogy kvalifikálni tudja magát a 2020-as tokiói olimpiára.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×